Google, 2022 için ayrılabilir tablet form faktörüne sahip yeni Nest Hub üzerinde çalışıyor

Google, 2022 için ayrılabilir tablet form faktörüne sahip yeni Nest Hub üzerinde çalışıyor. Google bugüne kadar üç Asistan Akıllı Ekran yayınladı. 9to5Google şimdi, şirketin 2022 için ekranın bir tabandan/hoparlörden ayrıldığı, takılabilir bir tablet form faktörüne sahip yeni bir Nest Hub üzerinde çalıştığını bildirebilir.

Sevgican
Sevgican
25 Mart 2022 Cuma 11:45
400 Okunma
Google, 2022 için ayrılabilir tablet form faktörüne sahip yeni Nest Hub üzerinde çalışıyor

Google, 2022 için ayrılabilir tablet form faktörüne sahip yeni Nest Hub üzerinde çalışıyor.

Google bugüne kadar üç Asistan Akıllı Ekran yayınladı. 9to5Google şimdi, şirketin 2022 için ekranın bir tabandan/hoparlörden ayrıldığı, takılabilir bir tablet form faktörüne sahip yeni bir Nest Hub üzerinde çalıştığını bildirebilir.
Google'ın akıllı ekran serisi bugün uyku takibi ve hava hareketleri için Soli radarlı Nest Hub (2. nesil) için 99,99 dolardan başlıyor. Bir yıl önce duyuruldu ve sağlık işlevini kullanmasanız bile işe yarayan uygun fiyatlı bir "başucu arkadaşı" olarak pazarlandı. Ayrıca , Google'ın mutfakta göstermeyi sevdiği ve video konferans cihazı olarak iki katına çıkardığı daha büyük 10 inç ekrana ve daha güçlü ses donanımına sahip 2019'dan 229 ABD Doları'na Nest Hub Max var .

Google'ın planlarına aşina olduğu kanıtlanmış bir kaynağa göre, bir sonraki Nest Smart Display, tablet olarak kullanılabilecek çıkarılabilir bir ekrana sahip olacak. Daha geleneksel görünümlü bir akıllı ev cihazı için tabana/hoparlöre takılır. 

Bu yeni form faktörü, Google'ın son birkaç ayı 2. nesil Nest Hub ve Nest Hub Max'e daha fazla arayüz öğesi ekleyerek geçirmesiyle ortaya çıkıyor. Ekranın altından yukarı kaydırmak, ayarlar çubuğunun üzerinde bir dizi "uygulama" ortaya çıkarır. Oradan tam ekran bir simge ızgarası açabilirsiniz.

Nest Hub'daki uygulamalar ve oyunlar esasen web görünümleridir, dolayısıyla bu teknik olarak kısayollar için bir başlatıcıdır. Web'den bahsetmişken Google, geçen yılın sonunu Gboard benzeri bir klavyeye bile sahip daha zengin özelliklere sahip bir tarayıcı ekleyerek geçirdi . Ayrıca siteleri doğrudan telefonunuza gönderebilir ve metinden konuşmaya etkinleştirebilirsiniz.

Bu eklemelerin her ikisi de, web'de gezinmenin büyük ekranlarda popüler bir görev olduğu açık bir şekilde, tablet benzeri bir deneyim için zemin hazırlıyor olarak görülebilir.

Yerleştirilmemiş tabletin hangi işletim sistemi/deneyiminin çalışacağı da dahil olmak üzere, uygulamayla ilgili pek çok soru bilinmiyor. Chrome OS, Nest cihazlarının satın alınabilirliği göz önüne alındığında muhtemelen çok fazla güce aç (ve bu nedenle maliyetli), Android ise mevcut uygulamalara ve Play Store'a kapı açacaktır. Manzaraya bakıldığında, Lenovo, Amazon Alexa çalıştıran bir hoparlör çubuğuna/dock'a bağlanan 270 dolarlık bir Android tablet satıyor. Lenovo'nun ayrıca, Google Assistant Ambient Mode'u çalıştıran bir yerleştirme istasyonuyla tamamlanmış 189 dolarlık bir tableti var.
 

Son Güncelleme: 25.03.2022 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.