iPhone SE 3 vs iPhone 13: Hangisini satın almak daha iyi?

iPhone SE 3 vs iPhone 13: Hangisini satın almak daha iyi? Apple, cüzdan dostu iPhone SE 3'ü yeni piyasaya sürdü , ancak gerçekten iPhone 13 yerine onu mu seçmelisiniz ? Bu makalede, iPhone SE 3'ün piyasaya sürülmesinden bu yana iPhone 13'ü test etme ve kullanma deneyimimize ve henüz incelemeye almadığımız iPhone SE 3 bilgimize dayanarak erken kararımızı sunuyoruz.

Sevgican
Sevgican
11 Mart 2022 Cuma 16:50
494 Okunma
iPhone SE 3 vs iPhone 13: Hangisini satın almak daha iyi?

iPhone SE 3 vs iPhone 13: Hangisini satın almak daha iyi? Apple, cüzdan dostu iPhone SE 3'ü yeni piyasaya sürdü , ancak gerçekten iPhone 13 yerine onu mu seçmelisiniz ? Bu makalede, iPhone SE 3'ün piyasaya sürülmesinden bu yana iPhone 13'ü test etme ve kullanma deneyimimize ve henüz incelemeye almadığımız iPhone SE 3 bilgimize dayanarak erken kararımızı sunuyoruz.

Apple cihazları, performansları ve kameraları ile ünlü olabilir, ancak nadiren paranın değeri için seçilirler. Ancak iPhone SE 3, markanın diğer akıllı telefonlarından önemli ölçüde daha ucuz ve yine de bazı mükemmel özelliklere sahip. Hangisinin sizin için uygun olacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Tasarım ve Ekran

iPhone SE 3, Apple'ın 8 Mart etkinliğinde duyuruldu ancak büyük bir tasarım değişikliği bekleyenler (bizim gibi) bunaldı. Yeni iPhone SE, selefine tamamen benziyor ve bu da iPhone 8'e benziyor . Lansmandan önceki bir görüş yazısında, Mobil Teknoloji Editörümüz Max Parker, böyle bir tasarımı korumanın “şimdi tamamen eskimiş hissettireceğini” savundu. Yeni SE, dev çerçevelere, kalın kamera gövdelerine ve gördüğümüz promosyon malzemelerine dayanan genel olarak tarihli bir tasarıma sahip. Umarım test için aldığımızda elimizde daha modern hissettirir, ancak şu anda tasarım açısından çok ilginç görünmüyor.
iPhone SE 2'nin 4,7 inç boyutunda ve 750 x 1334p çözünürlük sunan LCD ekranı da iPhone SE 3'te değişmemiş görünüyor. SE 2 ile ilgili deneyimlerimize göre, ancak bu korkunç değil. 2 ile ilgili deneyimlerimize dayanarak SE 3'ün ekranı parlak ve oldukça ayrıntılı olmalıdır. Küçücük boyutu ya sizi sevdirecek (yönetilebilir boyutta bir ahizeyi tercih ediyorsanız) ya da sizi yabancılaştıracak (sürükleyici içerik tüketmek için büyük bir ekran istiyorsanız).
Buna karşılık, iPhone 13 , ekranın üst kısmındaki azaltılmış 'çentik' nedeniyle iPhone 12'ye göre geliştirilmiş çekici bir tasarıma sahiptir . OLED ekran, büyük bir hayal kırıklığı olan gelişmiş yenileme hızını ne yazık ki kaçırıyor, ancak yüksek parlaklık seviyesi, mükemmel kontrastı ve doğal renkleri sayesinde genel olarak hala çok iyi. Amiral gemisi Android telefonların çoğunda daha yüksek yenileme hızı standarttır ve oyun gibi tepki tabanlı uygulamalar için el cihazlarının daha sorunsuz ve daha iyi kullanılmasını sağlar.

İki modelin tasarımı ve ekranı karşılaştırıldığında, burada açık ara kazanan iPhone 13 gibi görünüyor.

Kamera

Henüz iPhone SE 3'ün kamerasını denemedik, bu nedenle cihazla ilgili tam yargımızı henüz veremiyoruz. Duyurulduğunda, tek sensörün yükseltildiği, 12 megapiksel çözünürlükte kaldığı ancak iPhone 13 serisinden geliştirilmiş ayrıntı için Deep Fusion ve Smart HDR 4 gibi bazı özellikler de dahil olmak üzere bazı iyileştirmeler sunduğu ortaya çıktı . Bunlar, fotoğraf kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan yapay zeka özellikleridir. Yeni SE 3'teki belirli uygulamayı test edene kadar ne kadar etkili olduklarını söylemek zor, ancak iPhone 13'ü incelerken bunların faydalı eklemeler olduğunu gördük.
iPhone 13, 12 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ultra geniş olmak üzere iki sensör içerir, bu nedenle zaten çok yönlülük avantajına sahiptir. Özellikle düşük ışık koşullarında çekim yaparken bu snapper'ların performans seviyesinden oldukça etkilendik ve iPhone SE 2 tam da bu noktada etkilemek için mücadele etti.

SE 3'ü çalışırken görmediğimiz için şimdilik kameralar hakkındaki kararımızı vermemek zorundayız, ancak öncüsüne göre iyileştirmeler için gözlerimizi dört açacağız.

Verim

Her iki cihaz da, Apple'ın en iyi mobil işlemcisi ve şu anda piyasada bulunan tartışmasız en iyisi olan son derece etkileyici A15 Bionic yonga seti üzerinde çalışıyor. Bu cihazlardan hangisini seçerseniz seçin, kendinizi güçsüz hissetmeniz pek olası değildir, ancak henüz denemediğimiz için iPhone SE 3'te performans seviyesinin hiç kısılıp azaltılmadığını henüz keşfediyoruz
iPhone 13'ü adım adım ilerlettiğimizde, en zorlu mobil oyunlar da dahil olmak üzere, ona attığımız her şeyle nasıl başa çıktığı konusunda çok etkilendik. A15 Bionic'in yeni iPhone SE'ye gelişi, daha yüksek mobil veri hızları için 5G bağlantısını da beraberinde getiriyor.

Pil

Henüz test etmediğimiz için iPhone SE 3 pilinin gerçek dünyada kendisini nasıl idare edeceğinden henüz emin değiliz. Ancak Apple, pil kapasitesinde selefinden herhangi bir değişiklik açıklamadı ve yoğun bir kullanım gününde bize yetecek kadar cömert olduğunu gördük. A15 Bionic'in verimliliği, ondan biraz daha fazla meyve suyu sıkabilir, ancak bir tanesini kendimiz test edene kadar sıkı oturmamız gerekecek.

Pil ömrü bize göre iPhone 13'ün en büyük yükseltmelerinden biriydi ve şimdiye kadar bir akıllı telefonda deneyimlediğimiz en büyük dayanıklılıklardan bazılarını sağladı; Döngüsel bir videonun bile pilinin bitmesi 21 saat sürdü. iPhone SE 3'ün bu etkileyici standardın üstesinden gelebileceğini hayal etmek zor.

Fiyat

Ana iPhone serisine ucuz bir alternatif olmak için var olma nedeni olduğu düşünüldüğünde, fiyat iPhone SE 3 için kolay bir zafer. Ancak, bir fiyat indirimi yerine bir fiyat artışı ile sonuçlandığında, lansman öncesi iyimser söylentilerin kafa karıştırdığını görmek bizi hayal kırıklığına uğrattı. iPhone SE 3, 64 GB depolama alanına sahip sürüm için 429 $ (419 £) başlangıç ​​fiyatına sahip ve bu, önceki modelin mevcut perakende fiyatına göre 19$/29$'lık bir artış.

iPhone 13, 779 £ (799 $) gibi çok daha yüksek bir başlangıç ​​fiyatına sahip, bu da iPhone 13 Pro Max gibi emsalleri tarafından belirlenen bazı fahiş fiyatların altında kalsa bile pahalı bir harcama yapıyor .

Kısıtlı bir bütçeniz varsa ancak iOS'a bağlı kalmak istiyorsanız, iPhone SE 3 bakacağınız ilk telefon olmalıdır.

Son Güncelleme: 11.03.2022 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.