Yurt Dışında Uyarı seyahat sorunları yaza kadar devam edebilir

Yurt Dışında Uyarı seyahat sorunları yaza kadar devam edebilir. Bir sınır personeli sendikası, işçi kıtlığının havaalanları ve limanların "çok zor bir yaz" ile karşı karşıya olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Sevgican
Sevgican
13 Nisan 2022 Çarşamba 10:25
452 Okunma
Yurt Dışında Uyarı seyahat sorunları yaza kadar devam edebilir

Yurt Dışında Uyarı seyahat sorunları yaza kadar devam edebilir. Bir sınır personeli sendikası, işçi kıtlığının havaalanları ve limanların "çok zor bir yaz" ile karşı karşıya olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Göçmenlik Hizmetleri Sendikası'ndan Lucy Moreton, Sınır Gücü'nün "felaket edecek şekilde yetersiz personel" olduğu ve yeni subayları tamamen eğitmesinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü söyledi. Bu arada, bir havacılık işe alım uzmanı, kıtlıkların giderilmesinin en az 12 ay süreceğini söyledi.

Bazı gezginler Paskalya nedeniyle uzun kuyruklar ve iptaller gördü.

Seyahat endüstrisi pandemi sırasında binlerce kişiyi işten çıkardı, ancak uçuş talebi geri döndüğünden, işe alım, güvenlik kontrolleri yapma ve yeni personeli yeterince hızlı bir şekilde eğitme konusunda mücadele etti.

Bayan Moreton BBC'ye verdiği demeçte, "Yaşayan hafızada ilk kez, Sınır Gücü artık sahip oldukları boşlukları doldurmak için yeterli adayı çekmiyor."

"Bir Sınır Gücü subayını tamamen eğitmenin yaklaşık bir yıl sürmesi gerçeğiyle birleştiğinde, sadece bu yaza değil, bu hafta sonuna da felaket bir şekilde personel sıkıntısı çekiyoruz ve insanlar yeniden seyahat etmeye başlıyor."

Bu Paskalya'da uçuş kesintisine neden olan nedir?

Havaalanı, seyahat gecikmeleri devam ederken kuyruklar konusunda uyardı
Bayan Moreton, eğitim ve güvenlik izinleriyle hiçbir köşenin kesilmemesinin doğru olduğunu söylerken, daha fazla kaynağın yardımcı olacağını söyledi.

Londra Heathrow Havalimanı'nda vardiyalı çalışma için nakit teşvikler sunulurken, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan gelen personelin de koruma sağlamak için indirildiğini söyledi.

Ancak ekledi: "Bu, ilk etapta uygun şekilde kaynak sağlamanın önleneceği çok pahalı bir teklif."

Heathrow, Gatwick, Stansted ve Manchester dahil olmak üzere havaalanları ile çalışan Aviation Recruitment Network, şu anda 300'den fazla canlı boş pozisyonu olduğunu söyledi - bu yılın bu zamanı için bir rekor.

Örgütün genel müdürü Kully Sandhu BBC'ye, işe alım sorunlarının çözülmesinin en az 12 ay alacağına inandığını söyledi.

BBC'ye verdiği demeçte, "Brexit şu anda karşı karşıya olduğumuz sorunlara yardımcı olmadı çünkü Avrupa pazarından Birleşik Krallık havaalanlarında boş pozisyonlar için başvuruda bulunacak kişilerin doğal bir çekiciliğine sahiptik" dedi. "Artık işe alınacak yetenek havuzumuz yok ve Birleşik Krallık'taki bireylere güveniyoruz."

Heathrow, güvenlik kontrollerinin ve eğitimin, yeni işe alınanların çalışmaya başlamasının üç ila altı ay sürebileceği anlamına geldiğini söyledi.

Yaza kadar 1.000 yeni güvenlik görevlisinin işe alınması ve görevlerine getirilmesi hedefleniyor.

Pazartesi günü Heathrow, Mart ayının pandeminin başlamasından bu yana en yoğun ayı olduğunu ortaya koyduğu için kaynakların "gerildiğini" kabul etti .

Havaalanı, "yoğun saatlerde check-in alanlarında tıkanıklık" konusunda uyardı ve "talepteki bu artışın yolcuları güvende tutarken karşılanabilmesini sağlamak için havayolları ve yer hizmetleriyle yakın bir şekilde çalıştığını" söyledi.

İçişleri Bakanlığı ayrıca, yolcuların yüksek yolcu sayıları nedeniyle Paskalya döneminde normalden daha uzun beklemelerle karşılaşabileceğini söyledi.

Açıklamada, "Sınır Kuvvetleri'nin bir numaralı önceliği güvenli bir sınırı korumaktır ve bundan taviz vermeyeceğiz. Yolcuların sıra bekleme sürelerini en aza indirmeye yardımcı olmak için ek personel seferber ediyoruz ve bu talebi yönetmek için personelimizi esnek bir şekilde görevlendirmeye devam edeceğiz." .
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.