Elon Musk, yargıçtan onu anlaşmadan kurtarmasını istiyor

Elon Musk, yargıçtan onu anlaşmadan kurtarmasını istiyor, yani avukatlar tweet'lerini kontrol ediyor. Milyarderin avukatları, ABD'li düzenleyicileri, Bay Musk'ın ifade özgürlüğü hakkını engellemeyi amaçlayan "acımasız bir soruşturma" yapmakla suçladı.

Sevgican
Sevgican
10 Mart 2022 Perşembe 15:30
371 Okunma
Elon Musk, yargıçtan onu anlaşmadan kurtarmasını istiyor

Elon Musk, yargıçtan onu anlaşmadan kurtarmasını istiyor, yani avukatlar tweet'lerini kontrol ediyor. Milyarderin avukatları, ABD'li düzenleyicileri, Bay Musk'ın ifade özgürlüğü hakkını engellemeyi amaçlayan "acımasız bir soruşturma" yapmakla suçladı. Elon Musk, bir yargıçtan kendisini Tesla hakkındaki tweet'lerini bir avukat tarafından önceden onaylatmaya zorlayan ABD düzenleyicileriyle yaptığı bir anlaşmanın kısıtlamalarından kurtarmasını istemek için mahkemeye gitti.

Bay Musk , şirketi hisse başına 420 $ (325 £) karşılığında özel olarak almak için fon sağladığını iddia ettikten sonra 2018'de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile anlaşmayı imzalamak zorunda kaldı ve hisse senedini çılgın bir yolculuğa çıkardı. Ancak milyarder şimdi, bir mahkeme başvurusuna göre, "SEC'in amansız düzenleyici baskısı" nedeniyle resmi olarak bir rıza kararnamesi olarak bilinen anlaşmayı imzalamaya zorlandığını savunuyor.
Tesla CEO'sunun avukatları, o zamanlar Tesla'nın "daha az olgun bir şirket" olduğunu ve Musk'ın tweet'lerinin avukatlar tarafından incelenmesine rıza göstermenin şirketin çıkarına olduğunu düşündüğünü savundu.

Tesla'daki hisseler, Ocak 2020'de 90 doların (68 sterlin) altındayken bugün 800 doların (607 sterlin) üzerine çıkarak son iki yılda fırladı. Mahkeme dosyalamasında, "Tesla'nın o zamanki CEO'su ve başkanı olarak, konuyu derhal çözmezsem şirketin ve hissedarlarının gereksiz riske atılacağını anladım." Tesla ve ABD düzenleyicileri arasında devam eden bir söz savaşını takip ediyor ve elektrikli otomobil şirketi SEC'i Bay Musk'ın özgür konuşma hakkını engellemeyi amaçlayan "acımasız bir soruşturma" ile suçluyor. Avukat Alex Spiro'ya göre, SEC milyarderi takip ediyor çünkü o "hükümeti açık sözlü bir eleştirmen olmaya devam ediyor; SEC'in aşırı çabaları, Birinci Değişiklik haklarını kullanmasını engellemek için hesaplanmış görünüyor".

2018'deki orijinal anlaşma sırasında, Tesla ve Musk, her biri 20 milyon dolar para cezası ödemeyi ve Tesla avukatlarının Tesla'nın hisse senedi fiyatını etkileyebilecek tweet'ler de dahil olmak üzere Musk'ın bazı iletişimlerini önceden incelemesine izin vermeyi kabul etti.
Bu yılın başlarında mahkemeye sunulan bir mektupta, SEC'in 2018 anlaşmasına uygunluğunu kontrol etmek için Bay Musk'a başka bir mahkeme celbi çıkardığını ortaya koydu.

Milyarderin Twitter takipçilerine Tesla aşamasının %10'unu satıp satmayacağını sormasının ardından bir satış tetiklendi.

Musk ve Tesla adına avukatın mektubu, Kaliforniya'nın adil istihdam ve barınma departmanının Tesla'yı siyah işçiler tarafından Fremont, California'daki fabrikasında ırk ayrımcılığına müsamaha gösterdiği yönündeki iddiaları nedeniyle dava etmesinden sekiz gün sonra dosyalandı.

Bu davayı "yanlış yönlendirilmiş" olarak nitelendiren Tesla, fabrikada düşmanca bir çalışma ortamına maruz kaldığı iddia edilen siyahi eski bir asansör operatörüne verilen 137 milyon dolarlık jüri ödülünü de azaltmaya veya reddetmeye çalışıyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Şubat ayında, Otopilot sistemine bağlı beklenmedik frenleme şikayetleri aldıktan sonra Tesla Model 3 ve Model Y araçlar hakkında soruşturma başlattığını söyledi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.