Covid: Avusturya zorunlu aşı görevini askıya aldı

Covid: Avusturya zorunlu aşı görevini askıya aldı. Avusturya, uygulamaya başlamasından günler önce, 18 yaş üstü için zorunlu Covid-19 aşısı görevini askıya almaya karar verdi.

Sevgican
Sevgican
10 Mart 2022 Perşembe 14:25
460 Okunma
Covid: Avusturya zorunlu aşı görevini askıya aldı

Covid: Avusturya zorunlu aşı görevini askıya aldı. Avusturya, uygulamaya başlamasından günler önce, 18 yaş üstü için zorunlu Covid-19 aşısı görevini askıya almaya karar verdi.

Tedbiri kabul eden ilk AB ülkesi oldu. Hükümet şimdi, Omicron varyantının yarattığı tehdide orantısız olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Sağlık Bakanı Johannes Rauch, kararın üç ay içinde tekrar gözden geçirileceğini ve yeni bir varyantın gerekli olması halinde yeniden uygulanabileceğini söyledi. Avusturya'da pandemi başladığından bu yana herhangi bir zamandan daha fazla yaklaşık 48.000 yeni enfeksiyon açıklandığı için geliyor.

2.500'den fazla kişi normal hastane koğuşlarında ve 182'si yoğun bakımda tedavi ediliyor, ancak Omicron varyantı korkulduğu gibi kabullerde bir artışa yol açmadı. Avusturya yasayı ilk olarak 16 Şubat'ta uygulamaya koydu, ancak bir ay boyunca uygulamama sözü verdi.

Avusturya'nın aşı görevi direnişin ortasında başladı.

Yeni ilaçlar nihayet virüsü nasıl evcilleştiriyor?

Plan, sorulduğunda aşı kanıtı gösteremeyenlere para cezası vermeye başlamaktı. Ancak Anayasa İşleri Bakanı Karoline Edtstadler, sağlık ve hukuk uzmanlarından oluşan bir komisyonun askıya alınmasını tavsiye ettiğini söyledi.

“Şu anda temel hakların bu ihlalinin haklı olmadığına dair birçok ikna edici argüman var” dedi. Görev, kısmen Avusturya'nın nispeten düşük aşılama oranı nedeniyle getirildi - Avusturya'nın 8,9 milyon insanının %70'i çift aşılı ve %54'ü de aşı yaptırdı. Diğer Avrupa ülkeleri gibi Avusturya da aşılı kişiler için kısıtlamaları kaldırıyor.

Maskelerle ilgili kurallar dışında kalan kısıtlamaların 20 Mart'ta kaldırılması bekleniyor. Dünya geneli vaka sayıları devam ederken zorunlu anlar yaşandı. Avusturya zorunlu aşı görevini askıya alma kararı ne anlama geliyor, halk merak içine düştü. Koronavirüs vakaları artarken artık salgınla mücadele etmeye devam eden ülkeler önlemlerini esnetme kararı alıyor. Avrupa'da birçok ülke, Avusturalya ve Türkiye'de de benzer durum görüldü. Koronavirüsün hayatımıza olan etkileri azalmaya devam ediyor. Avusturalya Sağlık Bakanı Johannes Rauch, kararın üç ay içinde tekrar gözden geçirileceğini de konuşmasına ekleyerek yeni bir varyantın gerekli olması halinde yeniden uygulanabileceğini söyledi. Kuralların tam olarak kalkmadığını maske konusunda tedbirlerin elden bırakılamayacağına değinildi.

Son Güncelleme: 10.03.2022 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.