Rusya'ya Hangi Ülkeler Yaptırım Uyguluyor Rusya Yaptırımlar İçin Ne Diyor?

Rusya'ya Hangi Ülkeler Yaptırım Uyguluyor Rusya Yaptırımlar İçin Ne Diyor? Mothercare, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya'ya sırtını dönen şirketlerin büyüyen listesine katıldı.

Sevgican
Sevgican
09 Mart 2022 Çarşamba 15:08
387 Okunma
Rusya'ya Hangi Ülkeler Yaptırım Uyguluyor Rusya Yaptırımlar İçin Ne Diyor?

Rusya'ya Hangi Ülkeler Yaptırım Uyguluyor Rusya Yaptırımlar İçin Ne Diyor? Mothercare, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya'ya sırtını dönen şirketlerin büyüyen listesine katıldı.

Ana şirket, ürünlerin sevkiyatı da dahil olmak üzere Rusya'daki tüm işlerini askıya almaya karar verdi ve yerel ortağı, yaklaşık 120 mağazada ve çevrimiçi olarak operasyonları derhal durduracak.

Rusya, dünya çapındaki perakende satışlarının yaklaşık %20-25'ine katkıda bulunduğundan, bu hamle grubu vuracak. Mothercare hisseleri bu sabah %25 düştü. Shvidler, Roman Abramovich ile yakın çalıştı ve petrol şirketi Sibneft'in CEO'suydu. Sibneft, Rus varlıklarının gerçek değerlerinin altında satıldığı tartışmalı hisse karşılığı borçlar açık artırmasıyla özelleştirildi.

Shvidler , Ambramovich ve ortaklarının varlıklarını yöneten ve 2005 yılında Sibneft'teki %73 hissesini 13 milyar dolara Gazprom'a satan Millhouse Capital'a başkanlık ediyor.

Shvidler, Abramovich'in en iyi arkadaşı olarak anılıyor; 2006'da Abramovich ona bir süper yat, Le Grand Bleu verdi - iki küçük yat (22 metrelik bir yelkenli ve 21 metrelik sürat teknesi) ve bir helikopter pisti ile birlikte gelen 113 metrelik bir gemi.

2009'da Observer, Eugene Shvidler ile Abramovich'in 45. doğum günü için kendisine bir Highland koyunu sürüsü verdiğini açıkladığı  bir röportaj verdi. Bu röportajda "Bir arkadaşımızın İskoçya'da bir yeri var ve oraya gittiğimde koyunları beğendim" diyor. Onlar hakkında özellikle neyi severdi? “Özel şekilli bir kafaları vardı." ifadelerine yer verildi. İngiltere, İngiltere üzerindeki uçuş yasağını ihlal edip etmediğini araştırırken Farnborough havaalanında özel bir jete el koydu .

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps BBC Breakfast'a , İngiltere'nin yeni havacılık yaptırımlarının , insanların Rus havayolları ve özel jetler üzerindeki yasağı aşmalarına olanak tanıyan boşlukları kapatacağını söyledi.

"Ancak potansiyel boşluklar vardı ve ben de konuyu suç haline getirmek istedim, bu yüzden dün gece bu uçaklardan bazılarının mülkiyetini çözmeye çalışmak için bu boşluklardan bazılarını kapatan bir yasayı da imzaladım.

"Farnborough'da yerde, son birkaç gündür daha fazla araştırma yaparken esasen el koyduğum böyle bir uçak var.

Bunun olmasını sağlayacak yasalara sahip olmamız çok önemli.” Yeni kurallar, Birleşik Krallık'taki herhangi bir Rus uçağını alıkoyma yetkisi veriyor ve Rusya ile bağlantılı herhangi biri veya belirlenmiş kişi veya kuruluşlar tarafından sahip olunan, işletilen veya kiralanan tüm uçakları içeriyor .

Rus uçaklarına yönelik mevcut aşırı uçuş ve iniş yasağı da güçlendirilerek, herhangi birinin Birleşik Krallık'ta uçmasını veya inmesini suç haline getiriyor.
Derecelendirme kuruluşu Fitch, Ukrayna savaşından bu yana uygulanan yaptırımların ekonomisini hırpalaması nedeniyle Rusya'nın borçlarını temerrüde düşürmenin eşiğinde olduğu konusunda uyardı.

Fitch, Rusya'nın devlet borcunu altı basamak aşağı C'ye indirerek ikinci en düşük seviyesine indirdi. Bu, temerrüde düşen borçluların sadece bir adım üstünde

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.