Benzin Fiyatında Rekor Artış Sürüyor Dünya Yaptırımların Bedelini Ödeyecek Mi?

Benzin Fiyatında Rekor Artış Sürüyor Dünya Yaptırımların Bedelini Ödeyecek Mi? Benzin fiyatı 161.1 pa litre ile yeni rekor seviyeye ve dizel 170,1 pa litreye yükseldi. İngiltere, ABD, Avrupa'da durum nasıl?

Sevgican
Sevgican
12 Mart 2022 Cumartesi 15:46
432 Okunma
Benzin Fiyatında Rekor Artış Sürüyor Dünya Yaptırımların Bedelini Ödeyecek Mi?

Benzin fiyatı 161.1 pa litre ile yeni rekor seviyeye ve dizel 170,1 pa litreye yükseldi. Bu hafta toptan satış fiyatları 7p ve 12p düşmesine rağmen. Perşembe günü İngiltere ön avlularında bir litre benzinin ortalama maliyeti 161.1p idi. 
Ve bir litre dizelin ortalama maliyeti Perşembe günü 170,1p'lik yeni bir yüksek seviyeye ulaştı. Ancak, AA toptan satış fiyatlarının artık düşüşte olduğunu açıkladı. Akaryakıt fiyatları, toptan satış maliyetlerindeki düşüşe rağmen, Birleşik Krallık ön avlularında yeni bir zirveye ulaştı. 

Veri firması Experian Catalist'ten alınan rakamlar , Perşembe günü İngiltere ön avlularında bir litre benzinin ortalama maliyetinin Çarşamba günkü 159.6p'den 161.1p'ye yükseldiğini gösteriyor.

Bir litre dizelin ortalama maliyeti, Çarşamba günü 167.4p'den Perşembe günü 170,1p'lik yeni bir yüksek seviyeye ulaştı
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından petrol fiyatları yükseldi ve sürücülerin pompalarda göz kamaştırıcı dalgalanmalar görmesiyle birlikte akaryakıt perakendecileri için daha yüksek toptan satış maliyetlerine yol açtı. 

Ancak AA, toptan satış fiyatlarının şu anda düşüşte gibi göründüğünü açıkladı.   Benzin toptan satış maliyetleri, hafta başında litre başına 75,8p'den litre başına 67,7p'ye düştü. Aynı dönemde toptan dizel maliyetleri litre başına 89.8p'den litre başına 77,3p'ye düştü.

AA, bu indirimlerin 'sürücülere pompa fiyatlarının zirveye ulaştığı ve geri düşebileceği umudunu verdiğini' ekledi İngiltere'nin petrol fiyatını ölçmenin en yaygın yolu olan Brent ham petrolünün varil fiyatı, Pazartesi günü 14 yılın en yüksek seviyesi olan 139 dolara ulaştı.

Ancak fiyat Çarşamba günü 109 ABD Dolarına düştü ve bu seviyenin yakınında kaldı. Ancak toptan maliyetlerdeki düşüş henüz pompa fiyatlarına yansımadı.

Nakliye sektörü, artan fiyatlar sürücüler için 'gerçekten oldukça zor' bir durum yarattığı için Hükümeti benzin ve motorinde KDV'yi düşürmeye çağırdı. 

Akaryakıt vergisi ve akaryakıt KDV'sinin iki yıl süreyle %40 oranında düşürülmesini talep eden imza kampanyasına destek artıyor.

İngiltere Hükümeti ve Parlamento web sitesinde yayınlanan dilekçeyi yaklaşık 50.000 kişi imzaladı. İrlanda hükümeti Perşembe günü yakıt üzerindeki tüketim vergisini düşürdü.

Ağustos ayının sonuna kadar benzinde litre başına yüzde 20 ve dizelde litre başına 15 yüzde indirim uygulanacak. 

AA akaryakıt fiyat sözcüsü Luke Bosdet, toptan akaryakıt maliyetlerindeki düşüşlerin 'pompa fiyatlarının şimdi dengeleneceği ve umarım düşeceği umudunu verdiğini' söyledi. 
"Son iki gün içinde petrol fiyatlarındaki düşüş, benzin ve motorinin toptan satış maliyetini de aşağı çekti - bu hafta sonu pompa fiyatlarını etkilemek için çok geç, ancak pompa fiyatlarının şimdi dengelenebileceği umudunu sunmak için yeterli" dedi. umarım biraz düşer.

'İronik olarak, son hafta sonu pompa fiyatlarındaki artışları doldurmak ve yenmek için acele eden sürücüler, stok normalden daha hızlı döndüğü ve daha yüksek maliyetler normalden daha erken pompaya doğru yol aldığından, pompa fiyatlarındaki artışları hızlandırmış olabilir. 

'İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Departmanı tarafından yayınlanan yakıt talebi istatistikleri (aşağıda), pompalara olan acelenin bu hafta azaldığını gösteriyor.

'Arabalı ailelerin mali sıkıntısı devam ediyor, ancak kıyamet pompa fiyatı tahminlerinin gerçekleşmesi çok daha az olası görünüyor. Ve daha ılıman bahar havası ve daha uzun gün ışığı ile araçların yakıt tüketimini azaltarak, galona fazladan üç mil giden arabaların, pompada litre başına 9p'ye eşdeğer tasarruf sağlaması oldukça olasıdır.'

RAC'ın yakıt sözcüsü Simon Williams Cuma günü BBC Radio 4'e şunları söyledi: "Uzun vadeli araştırmamızdan biliyoruz ki her 10 sürücüden sekizi arabası olmadan kalmakta zorlanacak, bu nedenle bir pandemide arabaya erişim de aynı şekilde oldu. daha önemli ve bu yüzden şimdi gerçekten oldukça zor.'
"Doldurma maliyeti benzin için 88 sterlin ve dizel için 92 sterlin'in üzerindedir" diyerek pandeminin zaten fiyatların yükselmesine neden olduğunu da sözlerine ekledi.

RAC'nin Şansölye Rishi Sunak'ı harekete geçmeye çağırdığını söyledi ve şunları ekledi: 'Yapabileceği tek şey benzin ve dizelde KDV'yi azaltmak.

'Şu anda, tabii ki vergi üzerinden alınan vergi olarak adlandırılan KDV, litre başına 26 peni getiriyor, bu nedenle, %15'e geri getirmek, anında litre başına yaklaşık altı peni azaltacaktır.' 

Bay Williams, sürücülerin 'bu rekor artışların durup durmayacağını merak edeceklerini' söyledi.

Devam etti: 'Önümüzdeki günlerde fiyatlar artmaya devam edebilirken, petrol ve toptan akaryakıt fiyatları dün üst üste ikinci gün düştü, bu umarım bir sonraki pompa fiyatlarının artması döngüsünü yavaşlatır, hatta durdurur. perakendeciler daha düşük fiyatlarla yeni hisse senedi satın aldıkça.

Bununla birlikte, toptan satış maliyetleri tekrar yükselirse, soğuk algınlığına yakalanma korkusuyla fiyatlarını düşürme konusunda isteksiz olacaklarına dair bir endişe var.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.