'İntihara meyilli değilim': Jussie Smollett, nefret suçu aldatmacası nedeniyle 150 gün hapiste tutulduğu için mahkeme salonunda isyan etti

'İntihara meyilli değilim': Jussie Smollett, nefret suçu aldatmacası nedeniyle 150 gün hapiste tutulduğu için mahkeme salonunda isyan etti.  Jussie Smollett, bir yargıcın "hayatını mahvettiğini" söyledi.

Sevgican
Sevgican
11 Mart 2022 Cuma 14:44
332 Okunma
'İntihara meyilli değilim': Jussie Smollett, nefret suçu aldatmacası nedeniyle 150 gün hapiste tutulduğu için mahkeme salonunda isyan etti

'İntihara meyilli değilim': Jussie Smollett, nefret suçu aldatmacası nedeniyle 150 gün hapiste tutulduğu için mahkeme salonunda bağırıyor
 Jussie Smollett, bir yargıcın "hayatını mahvettiğini" ve yalnızca ilgi "arzusunu" tatmin etmek için tasarlandığını söylediği bir nefret suçu aldatmacasını "bencilce, kibirli ve narsist bir şekilde" sahneye koymaktan 150 gün hapis cezasına çarptırıldı .

Karar verildikten sonra, duygusal bir Smollett ayağa kalktı ve defalarca “Ben intihara meyilli değilim, intihara meyilli değilim” dedi. “Bunu yaptıysam, 400 yılı aşkın bir süredir bu ülkedeki siyah Amerikalıların korkularına ve LGBTQ topluluğunun korkularına yumruğumu sokmuşum demektir.

"Sayın yargıç, size ve jüriye saygım var ama bunu ben yapmadım ve intihara meyilli değilim ve oraya gittiğimde bana bir şey olursa, bunu kendime yapmadım ve hepiniz yapmalısınız. biliyorum."
Smollett ayrıca 30 aylık denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı ve 120.106 $ (91.700 £) tazminat ve 25.000 $ (19.000 £) para cezası ödemeye mahkum edildi. 39 yaşındaki, dünya çapında manşetlere konu olan bir davada, 29 Ocak 2019'un erken saatlerinde Chicago şehir merkezinde maskeli, homofobik MAGA destekçileri tarafından saldırıya uğradığını iddia etmişti.

Ancak, Smollett bir ay sonra kolluk kuvvetlerine yalan söylemekle suçlandığında, hikaye olağanüstü bir şekilde çözüldü.

Yargıç James Linn, "Sen sadece bir nefret suçunun kurbanı gibi davranan bir şarlatansın ve bu utanç verici" dedi ve aktörün "kendisi için ulusal bir acıma partisi verdiğini" ekledi.

Smollett'in sahte nefret suçunu sahneye koyduğunda yılda 2 milyon dolar kazandığını ve bunun için bulabilmesinin tek sebebinin Smollett'in "dikkati çekmesi" olduğunu söyledi.

"Sosyal adalete o kadar yatırım yaptın ki... [ki] bazı iyileşen yaraların üzerindeki kabukları aldın... ve işe yaradı" dedi.

"Gerçekten zarar verdin."

Smollett, suçu sahneleme konusundaki masumiyetini her zaman korudu, ancak Aralık ayında yapılan duruşmada, altı suçtan beşinin düzensiz davranıştan suçlu bulundu. Yargıç Linn devam etti: "Bugün burada kendi hayatınıza vermiş olduğunuz zararın yanına yaklaşabilecek hiçbir şey yapamam.

"Suistimalin ve kurnazlıklarınla ​​hayatını alt üst ettin. Bildiğin gibi hayatını mahvettin ve herhangi bir ceza yargıcının sana yapabileceği, senin kendine verdiğin zararla kıyaslanabilecek hiçbir şey yok."

Smollett, uzun konuşmasını yaparken hiçbir duygu göstermeden doğrudan yargıca baktı.

"Sen şakaların kıçısın. Komedyenler, gece yarısı sunucuları, sizinle dalga geçiyorlar” dedi yargıç.

“Irkçı nefret suçlarını aldatmakla ilgili komik bir şey olduğunu düşünmüyorum.” Perşembe günkü Cook County Circuit mahkemesindeki duruşmada mahkeme, önde gelen aktörlerden, sivil haklar liderlerinden ve Smollett'in ailesinden hoşgörü isteyen karakter tanıklarını dinledi.

Rahip Jessie Jackson'dan mahkemeye okunan bir mektup, Smollett'in "zaten yeterince acı çektiğini" söyledi ve oyuncunun "kefaret yolculuğuna" yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. “Kamuoyu mahkemesinde ayıplandı ve karalandı. Mesleki itibarı ciddi şekilde zedelendi.”

İkisi de mahkemede bulunmayan Samuel L Jackson ve eşi LaTanya Richardson Jackson, Smollett'i küçüklüğünden beri tanıdıklarını yazdılar.

Mahkemede bir arkadaş tarafından okunan mektupta, "Yaşamanın doğru ve yanlış yollarını tartışırken bu genç adamla sık sık ekmek bölüştük" dedi.

"Jussie, yakından tanımaktan gurur duyduğumuz ve alternatif bir denetimli serbestlik senaryosunda ona sağlayabilecekleri destek ve izleme yardımını sağlamaya hazır olduğunu bildiğimiz iyi bir aileden geliyor."

Daha önce, savunma avukatı Tina Glandian, Smollett'in mahkemeye yaptığı yaklaşık bir saat süren konuşma sırasında kendisine yönelik suçlamaların reddedilmesi çağrısında bulunurken saldırıya uğradığı konusunda bir kez daha ısrar etti. Bayan Glandian ayrıca, jürinin saldırıyı düzenlemek için para aldığını tespit ettiği iki kardeşin, Abel ve Ola Osundairo'nun suç ortağı olarak suçlanması gerektiğini iddia etti.

Özel savcı Sean Wieber, davanın “Ezici bir şekilde Bay Smollett'in suçunu makul şüphenin ötesinde kanıtladığını” söyleyerek yanıt verdi.

Wieber, Smollett'in medyayı, Kovid-19'u, yargıcı, jüriyi ve "Cook County yargı sisteminin tamamını" suçlamaya çalıştığını ve aleyhindeki "çok sayıda kanıtı" görmezden geldiğini söyledi.

Yargıç James Linn, iki kardeşin suç ortağı olarak suçlanması gerektiği yönündeki savunma iddialarını reddetti.

Yargıç, “Neden burada olduğumuzu hatırlamalıyız” dedi. “Kardeşlerle aralarında olanlarla ilgili her şey, jürinin bulduğu plan gerçekleşti, sokakta buluşup onu dövüyormuş gibi yapıp ona isimler takma planı… bunların hiçbiri suç değil.

“Bay Smollett sadece rıza göstermekle kalmayıp aynı zamanda organize ettiği için, kanıtlara göre kardeşleri suçlu bulabileceğiniz hiçbir şey yok.

"Bu senaryonun tamamında geçerli olan tek suç polis raporuydu." Mahkemeye uzun bir konuşma yapan Yargıç Linn, Smollett'i kamuoyunun duyarlılığına dayanarak cezalandırmadığını söyledi. Bu davada ciddi bir kamu ilgisi olduğunun farkındayım” dedi. "İnsanlar izliyor, insanlar bu davayla ilgili çeşitli nedenlerle tutkuyla ilgileniyor gibi görünüyor. "Bu halk için değil. Bugün verilen ceza, özellikle Bay Smollett için.” Alışılmadık bir hareketle, özel savcı Samuel Mendenhall tarafından tüm Chicago şehri adına bir kurban etkisi ifadesi okundu.

Bay Mendenhall, "Şehir Bay Smollett'in suçunun kurbanı, çünkü onun sahte raporu CPD'nin gerçek suçları çözmeye ve kamu güvenliğini artırmaya ayrılabilecek kıt kaynakları harcamasına mal oldu" dedi.

Savcılar, Smollett'e, kentin "kutup girdabı" olarak tanımlanan aşırı soğuk hava olayı sırasında sahtekarlığı araştırmak için binlerce saat harcadığı 130.106 doları geri ödemesini istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.