Xiaomi 12 Pro incelemesi: ultra hızlı şarj eden Android telefon

Xiaomi 12 Pro incelemesi: ultra hızlı şarj eden Android telefon. Xiaomi'nin 2022'nin başındaki yeni en iyi telefonu, üst düzey özelliklere, zarif tasarıma ve üçlü 50 megapiksel kameralara sahip ancak kesinlikle yüksek bir fiyata sahip 12 Pro'dur.

Sevgican
Sevgican
19 Nisan 2022 Salı 19:50
438 Okunma
Xiaomi 12 Pro incelemesi: ultra hızlı şarj eden Android telefon

Xiaomi 12 Pro incelemesi: ultra hızlı şarj eden Android telefon. Xiaomi'nin 2022'nin başındaki yeni en iyi telefonu, üst düzey özelliklere, zarif tasarıma ve üçlü 50 megapiksel kameralara sahip ancak kesinlikle yüksek bir fiyata sahip 12 Pro'dur.

Bir zamanlar Xiaomi olarak anılan "Çin'in Apple'ı" , daha çok fiyat rekabetini alt üst eden üst düzey telefonlarla tanınır . Ancak 12 Pro farklıdır – Apple ve Samsung'a 1.049 sterline mal olan doğrudan bir rakip, bu da rakiplerinden daha fazla değilse bile. Kesinlikle parça görünüyor. 6,73 inç OLED ekran, her şeyi sorunsuz tutmak için 120 Hz yenileme hızıyla süper parlak, canlı ve son derece keskindir. Kenarlar, metal bir çerçeveye ve sol üst köşede çıkıntılı bir kamera çıkıntısı bulunan pürüzsüz buzlu cama dönüşüyor. 12 Pro büyük bir telefon ama harika hissettiriyor, bazı rakiplerinden biraz daha hafif ve kavraması nispeten kolay.

Telefonun üst ve alt kısmında, bir akıllı telefon için şaşırtıcı derecede iyi olan ve bazı rakipler kadar tutarken elinizle engellemesi kolay olmayan dört hoparlör seti var.

Özellikler

Ekran: 6,73 inç QHD+ OLED (522ppi) 120Hz
İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
RAM: 12 GB RAM
Depolama: 256GB
İşletim sistemi: Android 12 tabanlı Miui 13
Kamera: Üçlü 50MP arka kamera: geniş, ultra geniş, 2x telefoto; 32MP özçekim kamerası
Bağlantı: 5G, USB-C, wifi 6E, NFC, Bluetooth 5.2 ve konum
Suya dayanıklılık: yok
Boyutlar: 163.6 x 74,6 x 8,2 mm
Ağırlık: 205g

12 Pro, Oppo Find X5 Pro , OnePlus 10 Pro ve 2022'de piyasaya sürülen en üst düzey Android telefonlarla aynı en iyi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 çipine sahiptir ve benzer şekilde performans gösterir, zorlu görevleri ve oyunları aplomb ile halledebilir.

Pil ömrü rakiplerine göre biraz kısa. 12 Pro, şarjlar arasında yalnızca 30 saat sürerken, çoğu telefon en az 35 saat dayandı. Bu, 5G'de yaklaşık iki saat ve mesajlaşma, göz atma, müzik ve birkaç fotoğraf çekme gibi çoğunlukla hafif görevler için ekranı yaklaşık dört saat aktif olarak kullanmayı içeriyordu.
Xiaomi , orijinal kapasitesinin en az %80'ini korurken pili en az 800 tam şarj döngüsü için derecelendirir ve yaklaşık 12 sterlin artı işçilik karşılığında değiştirilebilir.

Telefon genellikle tamir edilebilir , ekran düzeltmeleri yaklaşık 180 sterlin artı işçilik maliyeti. Selefi, iFixit'in tamir edilebilirlik sıralamasında 10 üzerinden sadece 4 puan aldı .

Xiaomi, Birleşik Krallık'ta çevresel etki değerlendirmeleri yayınlamaz veya takas veya geri dönüşüm planları sunmaz. Telefon geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmamıştır.
Miui 13, Xiaomi'nin Android 12'nin özelleştirilmiş sürümüdür. Batı pazarları için hala devam eden bir çalışmadır, Samsung, Google ve diğer yaygın markalarla karşılaştırıldığında küçük farklılıklar ve tuhaflıklarla doludur ve kesinlikle mevcut en iyi Android sürümü değildir.

Görünümünü ve işleyişini, bir iPhone gibi görünmesini ve çalışmasını sağlamaktan daha geleneksel Android yöntemine kadar çoğu rakibin sunduğu şeylerin ötesinde değiştirme seçenekleriyle son derece özelleştirilebilir. Ama benim zevkime göre çalışması için menüler arasında biraz araştırma ve ince ayar ayarları yapmam gerekti, ardından oldukça hızlı ve çekiciydi.

Xiaomi, üç büyük Android sürüm yükseltmesini içeren yazılım güncellemeleri ve telefonun piyasaya sürülmesinden itibaren toplam dört yıllık güvenlik güncellemeleri ile 12 Pro'yu destekleyecek. Bu, geçen yılki modelden bir yıl daha uzun, ancak Samsung'un beş ve Apple'ın altı yıldan fazla desteğinin gerisinde .

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.