Hayat pahalılığı: Maaş enflasyona ayak uyduramadığı için gerçek ücretler %1 düşüyor

Hayat pahalılığı: Maaş enflasyona ayak uyduramadığı için gerçek ücretler %1 düşüyor. Ulusal İstatistik Ofisi, hanelerin artan faturalarla karşı karşıya kalması nedeniyle temel ücretin gerçek anlamda "fark edilir ölçüde" düştüğünü söyledi. Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, maaşlar artan enflasyona ayak uydurmak için mücadele ederken, Aralık 2021 ile Şubat 2022 arasında reel ücretler %1 düştü.

Sevgican
Sevgican
13 Nisan 2022 Çarşamba 11:27
463 Okunma
Hayat pahalılığı: Maaş enflasyona ayak uyduramadığı için gerçek ücretler %1 düşüyor

Hayat pahalılığı: Maaş enflasyona ayak uyduramadığı için gerçek ücretler %1 düşüyor. Ulusal İstatistik Ofisi, hanelerin artan faturalarla karşı karşıya kalması nedeniyle temel ücretin gerçek anlamda "fark edilir ölçüde" düştüğünü söyledi.
Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, maaşlar artan enflasyona ayak uydurmak için mücadele ederken, Aralık 2021 ile Şubat 2022 arasında reel ücretler %1 düştü.

Normal haftalık maaşlar - ikramiyeler hariç - %4 arttı, ancak enflasyona göre ayarlandığında bir önceki yıla göre düştü. Kamu sektörü çalışanları orantısız bir şekilde etkilendi ve ücret paketleri özel sektördeki %6,2'ye kıyasla %1,9 arttı - her ikisi de enflasyon hesaba katıldığında düşüyor.
İşçiler, Ocak-Mart 2022 arasında 1,3 milyona ulaşan ve ulusal sigorta primlerindeki ve enerji faturalarındaki artışlar da dahil olmak üzere artan yaşam maliyetlerini yansıtan rekor açık iş pozisyonlarına rağmen geldi.

ONS'nin ekonomik istatistik direktörü Darren Morgan, "Temel ücret şimdi gerçek anlamda gözle görülür şekilde düşüyor" dedi. Hazine'nin gölge baş sekreteri Pat McFadden, rakamların "Muhafazakar seçimlerin gerçek ücretleri sıkıştırdığını ve insanların daha da kötüleştiğini" gösterdiğini söyledi.

"Böyle bir zamanda, Rishi Sunak, hane halkı enerji faturalarını 600 sterline kadar azaltmak için devasa petrol ve gaz şirketlerinin kârlarına bir kerelik beklenmedik bir vergi seçebilirdi" dedi. Bunun yerine, İngiltere'yi, bir yaşam maliyeti krizinin ortasında daha yüksek vergilerle çalışan insanları topraklayan tek büyük ekonomi yapmaya karar verdi."

Şansölye, hükümetinin "bu mali yılda geçim maliyeti için 22 milyar sterlinin üzerinde destek yoluyla küresel fiyat artışlarının etkilerini hafifletmeye yardımcı olduğunu" söyledi. Rishi Sunak, "İnsanların yeni iş bulmalarına da yardımcı oluyoruz ve uzun vadede haneleri desteklemenin en iyi yolu bu olduğu için işin her zaman ödemesini sağlıyoruz" dedi.

Verilerin "iş piyasamızın devam eden gücünü" gösterdiğini belirterek, maaş bordrolarındaki çalışan sayısının Mart ayında tekrar arttığını ve işsizliğin pandemi öncesi seviyelerin daha da altına düştüğünü vurguladı.

ONS'ye göre, bordrolu İngiltere çalışanlarının sayısı Şubat ve Mart arasında 35.000 artarak 29.6 milyona ulaştı, ancak bu geçen yıl Şubat ayından bu yana en küçük aylık artış oldu.

İşsizlik oranı Şubat ayına kadar olan üç ayda %3,8'e düştü - Aralık 2019'dan bu yana en düşük rakam ve önceki üç aylık dönemdeki %3,9'dan aşağı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.