David Moyes'e özel: Bu yaz West Ham'da büyük değişiklikler olacak.

David Moyes'e özel: Bu yaz West Ham'da büyük değişiklikler olacak. Hevesli Moyes , ilerleme kaydetmek için bazen olduğunuz yerde kalmanız gerektiğini bilecek kadar gerçekçi.

Sevgican
Sevgican
10 Mart 2022 Perşembe 15:56
498 Okunma
David Moyes'e özel: Bu yaz West Ham'da büyük değişiklikler olacak.

David Moyes'e özel: Bu yaz West Ham'da büyük değişiklikler olacak.. Hevesli Moyes , ilerleme kaydetmek için bazen olduğunuz yerde kalmanız gerektiğini bilecek kadar gerçekçi.

West Ham tarafı geçen yıl altıncı sırada bitirerek beklentilere meydan okudu , ancak bu sezon aşağı yukarı aynı kadroyla ekstra bir cephede rekabet etmesine rağmen, kulübün ilk dörde girerek daha iyi gitmesi için baskı var.

Moyes, Avrupa Ligi'nin en başarılı kulübü Sevilla'ya karşı yarınki Avrupa Ligi karşılaşmasına hazırlanırken, geçen sezonki Lig pozisyonuyla eşleşmenin ilerleme teşkil edeceğini söylüyor.

Standard Sport'a konuşan Moyes, "Bir sonraki adımı bulunduğumuz yerin konsolidasyonu olarak görüyorum" dedi . "İnsanlar dördüncü veya beşinci bitirmeniz gerektiğini söylüyorsa, bu bizim bulunduğumuz noktanın önünde olabilir. Hâlâ inşa ediyoruz, oraya çabucak geldik ama o pozisyonda kalmaya çalışmalıyız. Hedefimiz tekrar Avrupa futboluna gelmek” dedi.

West Ham daha önce Avrupa Ligi'nde elemelere hiç ulaşamadı ve altı kez kazananlara karşı son 16 ilk ayağı kendi içinde açık bir ilerleme işareti.

Moyes, “Muhtemelen turdaki en zorlu maçı aldık” dedi. “Ama bir şekilde istediğimiz buydu. Man City, Liverpool, Chelsea ve Sevilla, Barcelona, ​​kim olursa olsun, ona meydan okumak istedik."
Bir yıl önce ödül, meydan okuyan bir Moyes'in hala en üst düzeyde sunabileceği çok şey olduğunun bir göstergesi gibi geldi, ancak şimdi bu, takımının atılım sezonunun pandemi futbolunun çarpık koşullarında bir kerelik olmadığının kanıtı.

Moyes, “Bireysel kupalar yerine kulüp olarak kupalar kazanmaya çalışıyoruz” dedi. “Bu [ödül] oyuncuların ne kadar iyi iş çıkardığıyla ilgili.” Hammers, Avrupa Ligi grup aşamasında etkileyici bir performans sergiledi, ancak o zamandan beri yerel formları karışık ve Sevilla beraberliği mevcut seviyelerinin bir göstergesi olmalı.

Şimdi ve sezonun sonu arasında ne olursa olsun, kulüp yukarı yönlü bir yörüngede kalmak istiyorsa çok önemli bir yaz önümüzde - ve Moyes zor kararların ipuçlarını verdi.

Kulüp kaptanı ve 'Bay West Ham' Mark Noble'ın emekliliği bir kavşağa işaret ederken, Declan Rice'ın geleceğine ilişkin rahatsız edici soru da sezon dışı kalma tehdidinde bulunuyor.

Moyes, "Şimdi benim kendi endişem, önümüzdeki birkaç yıl boyunca nasıl devam edeceğim, bunun üzerine nasıl inşa edeceğim, nasıl büyütmeye devam edeceğim" dedi. "Saha içinde ve dışında, denememiz ve düzeltmemiz gereken şeyler bozulacak. Kesinlikle, Mark Noble'ın ayrılması onlardan biri olacak. Bir kavgamız var ve önümüzdeki yıl için bizi daha güçlü hale getirmenin bir yolunu bulmam gerekiyor. "Yeni oyuncular görüyorum, daha güçlü bir kadro görüyorum, kulüpte olanlardan dolayı bazı yerlerde gard değişikliği görüyorum. Ama bu normal olacak. Yaz aylarında değişiklikler yapmamız gerekiyor, tekrar nasıl ilerleyeceğimize bakmamız gerekiyor.

Bayatlamak istemiyorum ve bir şeylerin düştüğünü gördüğümde adım attığımdan emin olmalıyım. Şu anda bu konuda çok fazla bir şey yapamayız, ancak elimizden gelen son parçayı sıkmaya devam ettiğimizden emin olmalıyız.

“Futbol menajerliğinde zaman zaman popüler olmayan kararlar almanız gerekiyor, bu işin bir parçası. Ama bak, West Ham için her zaman doğru kararları vermeye çalışacağım."

Küçük, kırılgan bir kadroya eklemek, kulübün Ocak ayında güçlenemediği açık bir önceliktir. Moyes, Atalanta'nın forveti Duvan Zapata'nın son gün bir hamleyi kabul ettiğini – sadece transfer penceresinin son saatlerinde ortadan kaybolmak için – açıkladığı için deneme eksikliği değildi.

Moyes, "Bu yapıldı," dedi. “Ama onlar, pencerenin son dört saatinde ortadan kayboldular, kapandılar.

"Nispeten küçük bir kadromuz olduğunu biliyoruz - başlangıçta böyle olmayı seçtik. Benim işim iyi goller bulup kadroya eklemek. Ancak size başarıyı getiren şey her zaman çok para harcamak değildir.

“Burada bunu denedikleri bir dönem vardı, bu yüzden Tomas Soucek, Vladimir Coufal, Pablo Fornals gibi insanların gösterdiği çabayı ve enerjiyi bize verecek doğru karakterleri, doğru insanları almak istiyorum. bunun gibi. Bu yüzden, eğer yapabilirsek buna ekleyecek oyuncular arıyoruz."
Moyes, West Ham'ın İngiliz ve Avrupa futbolunda önemli bir oyuncu olarak burada kalacağından emin ve bir sonraki adımla ilgili tüm konuşmalara rağmen, nereden geldiklerini unutmadı.

İskoç, "Bir yere gittiğimizi sanmıyorum," dedi. "Vardı. Mart ayına hala Avrupa futbolu avında giriyoruz ve hala bir Avrupa yarışmasındayız. Bunu gerçek bir pozitif olarak görmeliyiz. Yaparım. " dedi. "Geçtiğimiz yıllarda bu zamanlar panik istasyonlarıydı - 'düşme bölgesinin dışında kalabilir miyiz?' Önümüzde üç maçımız olabilir ve diğer takımların fikstürlerine 'kalabilir miyiz?' diye düşünürdük.

“Artık tamamen farklı bir zihniyet olduğunu görüyorum ve en iyi takımlara bakıyorum ve onlara meydan okumaya çalıştığımız için kaybetmelerini umuyorum. Bu büyük, büyük bir değişiklik oldu.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.