Apple'ın Mac Studio'su açığa çıktı: Yedek bir depolama yuvası ve yerleşik RAM

Apple'ın Mac Studio'su açığa çıktı: Yedek bir depolama yuvası ve yerleşik RAM. Apple'ın en yeni ve en büyük ürünü olan Mac Studio , iFixit'i çökerten tüccarların bakışları altına girdi . Güzel haberler? Depolama takasçıları için umut olabilir. Kötü haber mi? Diğer her Şey...

Sevgican
Sevgican
25 Mart 2022 Cuma 09:43
490 Okunma
Apple'ın Mac Studio'su açığa çıktı: Yedek bir depolama yuvası ve yerleşik RAM

Apple'ın Mac Studio'su açığa çıktı: Yedek bir depolama yuvası ve yerleşik RAM. Apple'ın en yeni ve en büyük ürünü olan Mac Studio , iFixit'i çökerten tüccarların bakışları altına girdi . Güzel haberler? Depolama takasçıları için umut olabilir. Kötü haber mi? Diğer her Şey.

Mac Studio, tüm dünyayı bir büyüme atağı geçirmiş bir Mac Mini gibi arar. Alüminyum blok, Apple'ın giriş seviyesi masaüstü bilgisayarının yüksekliğinin iki katından biraz fazladır ve bağlantı noktalarıyla olumlu bir şekilde süslenmiştir. Birçok Apple hayranının hayatını karartan "dongleverse"e veda.

Kutuya girmek birkaç zorluk sundu. Ayak halkasının soyulması, dört standart Torx vidasını ve bunun ötesinde güç kaynağının siyah genişliğini ortaya çıkardı. iFixit, "Bu şey bir ton ağırlığında ve ciddi Darth Vader havası veriyor," dedi. Kesinlikle, Apple Studio'nun içindekileri siyaha çok fazla adamıştır.

Daha derine inen ekip, modüler depolamanın kolayca çıkarılabilir olduğunu gördü. Başka bir depolama modülü için fazladan bir yuva bile vardı ama ne yazık ki, depolama çubuğunu başka bir temel düzeydeki Mac Studio'nun yedek yuvasına yapıştırmak hatalara neden oldu. Ancak, aynı boyutta iki depolama kartını değiştirmek mümkündü. "Umarım," dedi iFixit, "bir yazılım güncellemesi yedek yuvayı değerli kılacaktır, ancak öncelik listesinin sonunda onarım ve yükseltmeleri görmek her zaman bir can sıkıcıdır."

Elbette sinir bozucu, ancak yerleşik RAM daha sinir bozucu, yani satın alma sırasında seçilen konfigürasyon, Stüdyo, çöp sahasına gönderilmeye dayanamayacakları eski kitin çekmecesine düşene kadar müşterilerin bağlı kalması gereken konfigürasyon olacak. .

Bağlantı noktalarını ("ve muhteşem SD kart okuyucusunu") geçen ekip, sonunda M1 Max çipini serin tutmak için tasarlanmış soğutma aksamına geldi.

Tüm dünyayı bir quadcopter gibi arayan iFixit, "bu fanlar diğer Mac fanlarından çok daha büyük" dedi ve "soğutucu, ağırlığının altı katından daha fazla olan M1 Studio'nun Ultra versiyonu, devasa bakır soğutucu sayesinde daha da güçlü.

Ancak ne yazık ki, tüm ısı dağıtma teknolojisi ve ekstra bağlantı noktaları, yüksek bir tamir edilebilirlik puanına dönüşmedi. Depolama yuvaları olsa da, şu an için yükseltilebilirlik kartların dışında görünüyor. RAM'de inşa etmek, performans açısından belki anlaşılabilir olsa da, bir masaüstü makinede de rahatsız edicidir.

Mac Studio, tamir edilebilirlik ölçeğinde 10 üzerinden 6 puan aldı. Korkunç değil ama harika değil.

"Bu," dedi iFixit, "onarılabilir, yükseltilebilir ve makul fiyatlı bir Mac Pro için bize büyük umut veriyor. "Mini'yi kesinlikle gölgede bırakıyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.