Yeni iPhone SE, bütçe dostu Android rakiplerine karşı nasıl bir performans sergiliyor?

Yeni iPhone SE, bütçe dostu Android rakiplerine karşı nasıl bir performans sergiliyor? Yeni iPhone SE , son sekiz yılda bir iPhone gören herkese ürkütücü bir şekilde tanıdık gelebilir, ancak Apple'ın bize bütçe sınırıyla gösterdiği gibi, önemli olan içeride ne olduğu. En yeni giriş seviyesi iPhone, 18 Mart'ta ön siparişler 11 Mart Cuma günü yayınlanacak ve çıktığı zaman, etli bir A15 Bionic işlemci ve 64 GB depolama ile 429 $ 'dan biraz daha yüksek bir başlangıç ​​​​fiyatını paketleyecek

Sevgican
Sevgican
12 Mart 2022 Cumartesi 16:49
508 Okunma
Yeni iPhone SE, bütçe dostu Android rakiplerine karşı nasıl bir performans sergiliyor?

Yeni iPhone SE, bütçe dostu Android rakiplerine karşı nasıl bir performans sergiliyor? Yeni iPhone SE , son sekiz yılda bir iPhone gören herkese ürkütücü bir şekilde tanıdık gelebilir, ancak Apple'ın bize bütçe sınırıyla gösterdiği gibi, önemli olan içeride ne olduğu. En yeni giriş seviyesi iPhone, 18 Mart'ta ön siparişler 11 Mart Cuma günü yayınlanacak ve çıktığı zaman, etli bir A15 Bionic işlemci ve 64 GB depolama ile 429 $ 'dan biraz daha yüksek bir başlangıç ​​​​fiyatını paketleyecek. . Bu, iPhone 13 serisinde bulunan aynı işlemcidir ve SE'yi neredeyse mevcut diğer iPhone'lar kadar yetenekli hale getirir. Peki ya sadece Apple'ın dünyasında alışveriş yapmıyorsanız? Bir "bütçe" iPhone, karşılaştırılabilir bir değer aralığında Android telefonlarla nasıl karşılaştırılır?

Öncelikle, en bariz belirleyici faktörü aradan çıkaralım. Bir Apple Watch, AirPods, AirPlay kullanıyorsanız veya iMessage'da mavi bir balonsa, büyük olasılıkla şimdi geri dönmek istersiniz. Evet, Android dünyasında bunların hepsinin alternatifleri var, ancak her biri birçokları için çok fazla olabilecek bir sürtüşme düzeyi sunacak. Yine de bir geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Apple'ın duvarlarla çevrili bahçesinin dışında seveceğiniz çok şey var.

İPHONE SE'NİN (2022) GÜÇLÜ YÖNLERİ

2022 iPhone SE, büyük çerçeveli eski bir tasarım kullanabilir, ancak Apple'ın bu serisinin tipik olarak en iyi yaptığı şey, nispeten uygun bir fiyat noktasında muazzam bir performans payı sunmaktır. Bir iPhone SE kadar hızlı bir işlemciye veya yıllarca beklenen güncellemelere sahip 500 doların altında başka bir telefon alamazsınız. Apple, telefonlarının kaç yıllık işletim sistemi güncellemesi alacağını söylemiyor, ancak 2016'dan itibaren ilk nesil iPhone SE, en son iOS 15'i çalıştırabiliyor. Üç veya dört yıllık yazılım güncellemesi alan çoğu telefon dikkate alınır. Android dünyasında bir zafer, ama yine de kıyaslandığında sönük kalıyor.

Bu yıl Apple, A15 işlemcisinin performans kazanımlarının yanı sıra, şu anda yerleşik olan, güç tüketen 5G modemi barındırmak için daha büyük bir pil vaat ediyor. Tüm bunların maliyeti 429 $ 'lık bir başlangıç ​​​​fiyatıyla - 2020 modeline göre 30 $'lık bir artış ancak yine de 4.7 inçlik Retina ekranıyla aynı eski, aynı eski tasarıma sıkışıp kaldınız. Bununla birlikte, iyi bir ana sayfa düğmesini, parmak izi tarayıcıyı ve MagSafe Qi olmayan kablosuz şarjı seviyorsanız, sevinmek için nedenler var.

2022 İPHONE SE VE SAMSUNG, GOOGLE VE MOTOROLA

Bu tasarım, uzun süredir telefonlarını yükseltmeyen iPhone sahipleri için sıcak ve rahat görünebilir, ancak Android telefonlarla karşılaştırıldığında, uzun zamandır unutulmuş bir geçmişten kopmuş gibi görünüyor. iPhone SE ile hemen hemen aynı fiyata, daha büyük ekranlı, daha büyük pilli, daha fazla RAM'li ve ekstra kameralı her türlü mükemmel Android telefon var. iPhone SE, CPU'su sayesinde daha yüksek performans sunabilir, ancak Samsung Galaxy A52 5G , Galaxy A42 5G , Google Pixel 5A ve Motorola Moto Edge 5G UW (2021) gibi telefonlar daha modern özellikler ve genel olarak şeyler içerir.

Samsung'un hemen hemen her fiyat noktasına ulaştığı biliniyor ve Galaxy A52 ve A42'nin her ikisi de etli pil ömrü sunuyor. Yeni iPhone SE'nin mAh özelliğini henüz bilmiyoruz, ancak 2020'nin SE'sinden daha büyük bir pil olsa bile Android rakiplerinden daha küçük kalacağını varsaymak güvenli. Galaxy A52 ve Moto Edge ayrıca sırasıyla 120Hz ve 144Hz'e ulaşan daha yüksek yenileme hızı ekranları sunuyor. İPhone'dan biraz daha pahalı olabilirler, ancak bu hızlar kaydırma ve animasyonların SE'nin en üstte olduğu 60Hz'den çok daha yumuşak görünmesini sağlar.
İPhone SE ile karşılaştırmak için en rekabetçi seçeneklerden biri, fiyatı en yakın olduğu için Google'ın Pixel 5A'sı olabilir. Yalnızca 20 ABD doları karşılığında daha fazla depolama alanı, daha büyük OLED ekran, mükemmel kamera kalitesi ve ultra geniş lens seçeneği elde edersiniz. Kablosuz şarjı olmamasına rağmen, Pixel 5A SE ile çapraz alışveriş yapmak için değerli bir seçenektir.

Son olarak, 144 Hz yenilemeli 6.8 inç ekran, 5.000 mAh pil, 8 GB RAM ve 256 GB depolama dahil olmak üzere tüm bu telefonların en büyük özelliklerinden ve özelliklerinden bazılarını sunan Motorola Moto Edge 5G UW var. Ayrıca 699,99 $'lık bir fiyatla gelmesine rağmen, genellikle çok daha rekabetçi bir 499,99 $'a düşürülür. Android telefonlarda olan şey bu, genellikle iPhone'larda çok daha nadir veya tamamen nadir olan indirimler vardır.

Bugünlerde kötü bir telefon satın almak zor olsa da, orta seviye telefonlar daha fazla değer sunmaya devam ederken, Apple ve Samsung gibi şirketlerin amiral gemileri giderek daha pahalı hale geliyor. Bununla birlikte, yakında çıkacak olan iPhone SE'nin bazı bütçeye dayalı rekabetiyle doğrudan nasıl karşılaştırıldığını merak ediyorsanız, aşağıdaki yan yana karşılaştırmaya göz atın. Bu telefonun gerçekten ne kadar iyi bir değer olduğunu görmek için özelliklerin ve yazılım deneyiminin çarpıştığı tam incelememizde çok yakında yeni iPhone SE'yi adım adım ilerleteceğiz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.