'Killing Eve' Serisi Finalinde neler yaşandı Tüm merak edilenler

'Killing Eve' Serisi Finali: [SPOILER]'in Ölümünün Arkasındaki “Degree of Inevitability” EP Konuşmaları; Spinoff Planları. AMC ve BBC America'nın buharlı kedi-fare gerilim filmi Killing Eve , tarot okumaları, bir düğün ve iki trajik ölümle sonuçlandı.

Sevgican
Sevgican
11 Nisan 2022 Pazartesi 15:21
446 Okunma
'Killing Eve' Serisi Finalinde neler yaşandı Tüm merak edilenler

'Killing Eve' Serisi Finali: [SPOILER]'in Ölümünün Arkasındaki “Degree of Inevitability” EP Konuşmaları; Spinoff Planları. AMC ve BBC America'nın buharlı kedi-fare gerilim filmi Killing Eve , tarot okumaları, bir düğün ve iki trajik ölümle sonuçlandı.

İkili, bir önceki bölümde yine Villanelle ( Jodie Comer ) ve Eve'in ( Sandra Oh ) yollarını ayırdıktan sonra başrollerini paylaştığı hayatlarının izini sürmeye başladı. Hala On İki'yi öldürme arayışında olan Villanelle, diğer suikastçı Gunn (Marie-Sophie Ferdane) ile birlikte yürüyüşe çıkar ve avlanır. Bu arada Eve, Hélène'in ölümünün ardından görünüşte düzenli bir hayata dönmeye çalışır. Akıldan çıkmayan bir karaoke seansından ve terapist Martin ile sohbet ettikten sonra Eve, On İki'yi alt etmeye çalışmanın henüz bitmediğini fark eder. Bu arada Carolyn (Fiona Shaw), On İki'nin buluşma yerini bulmak için Rus bağlantı Vlad ile buluşmak için Salzburg'a gider - MI6'nın barı The Barn Swallow'a dönüşür. Kızı Irina'nın endişeli bir çağrısından sonra Konstantin (Kim Bodnia), Pam'e (Anjana Vasan) gününde eğlenmesini söyler.

İzole İskoçya adasına geri dönen Villanelle ve Gunn, ilki On İki'yi öldürme görevini paylaşmadan önce samimi bir anı paylaşır. En iyi köpeklerden kurtulmanın yaşam tarzını tehlikeye atacağını bilen Gunn, Eve adaya gelene kadar Villanelle'i avlamaya başlar. İlk bölüm sona ermeden önce Konstantin, Pam'i The Twelve'den ayrılma konusunda kendisine katılmaya ikna etmeye çalışır, ancak bunun yerine ona öğrettiği tüm becerilerin kurbanı olur. Eski patron Hélène'in öldüğünden habersiz olan Pam, Konstantin'in boğazına bir pizza dilimleyici götürür. Akıl hocasının son isteklerini yerine getireceğine söz verir ve acılarına son verir.

Son bölüm olan “Merhaba, Kaybedenler” Eve'in Gunn'ı çıplak elleriyle kör etmesiyle başlıyor. Eve'in önceki ihanetinden sonra yollarını ayırmaya rağmen, ikisi adadan ayrılmaya ve On İki'nin olacağını düşündükleri yere gitmeye karar verirler. Hiçliğin ortasındayken, onları gece için barındıran birkaç yürüyüşçüye rastlarlar. Bir yürüyüşçü, Villanelle için umut verici bir “kutsal” ve “muhteşem” bir gelecek ve Havva için bir ölüm vaat ederek tarot okumaları yapmayı teklif eder. İkili sabahın erken saatlerinde yürüyüşçülerin minibüsüyle yola çıkar ve sonunda samimi ve sağlıklı anlar paylaşır.

Carolyn Heathrow'a gelir, onu bir MI6 kasasına getiren Hugo (Edward Bluemel) tarafından karşılanır ve kayıtlara geçen bir itiraf almaya çalışır. Her zaman bir adım önde olan Carolyn, planlarında delikler açar. Hugo, Carolyn'i Hampstead'e götürmeyi kabul eder, burada Konstantin'in ölüm haberini ve mektubunu sunan Pam'i görür.
Eve ve Villanelle, The Barn Swallow'a gitmeden önce, yıllardır sakladıkları tutkuya sonunda teslim olurlar. MI6'ya eli boş dönmemeye kararlı olan Carolyn, Pam'e "Bana gelmediği sürece sadakat bile şüpheli bir erdemdir" der. Pam'e bir iş teklif eder, ancak çaylak suikastçı reddeder.

Eve ve Villanelle, Twelve'nin yeni buluşma noktası olan The Dixie Queen adlı bir gemiye binerler. Ancak Havva, başka bir kadınla karıştırıldığında, dikkati dağıtmak için bir düğünü yönetir. Villanelle mutfak personelini dışarı çıkarır ve geminin dibine erişim sağlar. Villanelle, On İki ile yüzleşmeden önce, Eve'in suikastçı sevgilisiyle olan ilişkisini sabır ve aşkın hız treni hakkında vaaz vermek için yönlendirmesini izliyor.

Sonunda Villanelle, The Twelve'in VIP'lerinden bazılarıyla yüzleşir ve onları destansı bir ağır çekim hesaplaşmasında birer birer alt eder. Kan banyosundan sonra, Havva'yı bir kez daha dans pistinde eğlenirken görür. İkisi de geminin başına geçerler ve başardıklarına sevinirler. Ancak Villanelle'in omzuna atılan sessiz kurşun bu tatlı sevinci kısa keser. Açıkçası, kullanışlı bir keskin nişancının hedefi, aşağıdaki suya atlarlar. Birden çok kez vurulan Villanelle, kanlı kaderiyle karşılaşırken Carolyn, planının yakındaki bir köprüde gerçekleşmesini izliyor.

Breaking Down Killing Eve'in dolu dolu finali baş yapımcı Sally Woodward Gentle. Villanelle'nin ölümünü planlamak, olası yan ürünleri ve Küba'da bir tatil hakkında Deadline'a konuştu. Aşağıda, uzunluk ve netlik için düzenlenmiş röportajı okuyun.

 Villanelle'in ölümünün final olacağına dizinin ne kadar başında karar verdiniz?

GENTLE: Ne olacağını oldukça erken biliyorduk, ancak kendini ilan eden başka bir şeye açıktık, ama asla gerçekten değişmedi.

Villanelle'nin her zaman yüksek riskli bir sektörde çalıştığını düşündüğünüzde, bu konuda bir dereceye kadar kaçınılmazlık vardı. Villanelle'in insanlığı kucakladığı bir duyguydu, bu sezon için ark açısından hevesliydik. Havva'yı teknenin kenarına özverili bir şekilde itmesi, birinci bölümde başladığı yere bağlı hissettiğimiz bir şeydi, diğer insanlara onun iyi bir insan olabileceğini kanıtlamaya çalışıyordu.

Havva'nın her kadın gibi bir tür olağanüstü olarak hayatta kalması, içinde bulunduğu bu tür olağanüstü performans ve maceradan yeniden doğması gerektiği de doğru geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.