Ölü Kuş Bulunduktan Sonra Wight Adası Kuş Gribi Doğruladı Ölü Kuşlar Gribi Ortaya Çıkardı Kuş Gribi Salgını Geri Mi Geldi?

Ölü Kuş Bulunduktan Sonra Wight Adası Kuş Gribi Doğruladı. Wight Adası Konseyi, Wight Adası'ndaki ölü bir yabani kuşta bir kuş gribi vakası doğrulandıktan sonra, Ada kümes hayvanı yetiştiricilerini kuşlarını korumalarını sağlamaya ve herkesin evcil ve yabani kuşlara karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

Sevgican
Sevgican
10 Mart 2022 Perşembe 12:19
418 Okunma
Ölü Kuş Bulunduktan Sonra Wight Adası Kuş Gribi Doğruladı Ölü Kuşlar Gribi Ortaya Çıkardı Kuş Gribi Salgını Geri Mi Geldi?

Ölü Kuş Bulunduktan Sonra Wight Adası Kuş Gribi Doğruladı. Wight Adası Konseyi, Wight Adası'ndaki ölü bir yabani kuşta bir kuş gribi vakası doğrulandıktan sonra, Ada kümes hayvanı yetiştiricilerini kuşlarını korumalarını sağlamaya ve herkesin evcil ve yabani kuşlara karşı dikkatli olmaya çağırıyor. Kasım 2021'den bu yana kümes hayvanlarını kuş gribi (kuş gribi) salgınından korumak için ülke çapında kısıtlamalar olmuştur.

Bu, mevcut salgın sırasında adada yabani bir kuş tarafından taşınan hastalığın ilk doğrulanmış vakasıdır. Tavuklar, ördekler ve kazlar da dahil olmak üzere birkaç kuş besleyen herkes, evcil kuşların yabani kuşlarla temas etmesini önlemek ve onları enfeksiyondan korumaya yardımcı olmak için tasarlanmış gerekliliklere yasal olarak uymakla yükümlüdür.

Ölü veya hasta bir yabani kuş bulan hiç kimse ona dokunmamalı ve evcil hayvanların ona dokunmasına izin vermemeli, ancak 03459 33 55 77 numaralı telefondan DEFRA yardım hattıyla iletişime geçmelidir.

Birleşik Krallık hükümeti Kasım 2021'de Ulusal Önleme Bölgesi ilan etti ve bu durum yürürlükte kalmaya devam ediyor. Bu, kümes hayvanları (evcil hayvanlar dahil) besleyen herkesin:

  • Tüm kümes hayvanlarını ve tutsak kuşları, onları yabani kuşlardan ayrı tutmak için barındırın veya ağlayın;
  • Kuşların tutulduğu alanların, örneğin ağ havuzları oluşturarak ve yabani kuş yem kaynaklarını ortadan kaldırarak, yabani kuşlar için çekici olmadığından emin olun;
  • Yabani kuşları caydırmak için kuşları kapalı alanlarda besleyin ve sulayın;
  • Kuş muhafazalarının içine ve dışına hareketi en aza indirin;
  • Ayakkabıları temizleyin ve dezenfekte edin ve kuşların yaşadığı alanları temiz ve düzenli tutun;
  • Beton alanları temizleyerek ve dezenfekte ederek ve ıslak veya bataklık alanları çitle çevirerek mevcut kirliliği azaltın.

Wight Adası Konseyi sözcüsü şunları söyledi: “Kuş sahipleri şimdiye kadar beslenme düzenlemeleri ve biyogüvenlik gerekliliklerini takip etmede çoğunlukla dikkatli ve eksiksiz davrandılar. Ancak şimdi hastalık burada, Adamızda doğrulandı, hem tutsak hem de yabani kuşların refahını korumaya devam etmemiz hayati önem taşıyor.

“Herkesin bu riskin farkında olması önemlidir, çünkü herkes ölü bir yabani kuşla karşılaşabilir.

“Kuş gribi, doğrudan temas veya kontamine vücut sıvıları ve dışkıları yoluyla kuştan kuşa yayılır. Hastalık ayrıca kontamine yem ve su veya kirli araçlar, giysiler ve ayakkabılarla da yayılabilir.

“Yabani kuşları herhangi bir evcil kuşla temastan caydırmaya çalışmak – ikisini de korumak için önemlidir." Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, virüsün halk sağlığına yönelik riskinin çok düşük olduğunu ve Gıda Standartları Ajansı, kuş gribinin Birleşik Krallık'taki tüketiciler için çok düşük bir gıda güvenliği riski oluşturduğunu tavsiye ediyor.

Yumurtalar da dahil olmak üzere uygun şekilde pişirilmiş kümes hayvanları ve kümes hayvanları ürünleri yemek için hala güvenlidir. Wight Adası Konseyi, daha büyük sürüleri olan sahiplerle zaten temasa geçti, ancak kurallar, yalnızca birkaç kuşu olsa bile, Ada'nın dört bir yanındaki herkes için geçerlidir.

Tavuklar, ördekler ve kazlar da dahil olmak üzere kümes hayvanlarını besleyen herkes  , kurallar hakkında güncellemeler ve tam bilgi için hükümetin web sitesini kontrol etmelidir.

Son Güncelleme: 10.03.2022 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.