Uzay gizemi: Gizliliği kaldırılan dosyalar, Pasifik'te yüksek hızlı 'yıldızlararası nesnenin' düştüğünü gösteriyor

Uzay gizemi: Gizliliği kaldırılan dosyalar, Pasifik'te yüksek hızlı 'yıldızlararası nesnenin' düştüğünü gösteriyor. ABD'li UZAY yetkilileri, 2014'te Pasifik Okyanusu'nu boydan boya geçen yüksek hızlı ateş topunun aslında yıldızlararası bir nesne olduğunu doğruladı.

Sevgican
Sevgican
12 Nisan 2022 Salı 23:04
452 Okunma
Uzay gizemi: Gizliliği kaldırılan dosyalar, Pasifik'te yüksek hızlı 'yıldızlararası nesnenin' düştüğünü gösteriyor

Uzay gizemi: Gizliliği kaldırılan dosyalar, Pasifik'te yüksek hızlı 'yıldızlararası nesnenin' düştüğünü gösteriyor. ABD'li UZAY yetkilileri, 2014'te Pasifik Okyanusu'nu boydan boya geçen yüksek hızlı ateş topunun aslında yıldızlararası bir nesne olduğunu doğruladı. ABD Uzay Komutanlığı (USSC) tarafından yakın zamanda yayınlanan, gizliliği kaldırılan belgeler, bizimkinden farklı bir yıldız sisteminden bir cismin 2014 yılında Papua Yeni Gine üzerinde göklerde parlayarak Güney Pasifik Okyanusu'na çarptığını ortaya çıkardı. Bu yıldızlararası nesne, yalnızca 1,5 fit (0,45 metre) çapında ölçülen ve güneş sistemlerinde 130.000 mil (210.000 km / s) üzerindeki hızlarda seyahat eden küçük bir göktaşıydı.

Göktaşı, arXiv ön baskı veritabanında yayınlanan nesnenin 2019 tarihli bir çalışmasına göre, 8 Ocak 2014'te Dünya'ya çarptığında güneş sistemi içindeki meteorların ortalama hızlarını geçti.
Çalışma, meteorun hızına ve yörüngesinin yörüngesine dayanarak, güneş sistemimizin çok ötesinde, muhtemelen "bir gezegen sisteminin derin iç kısmından veya kalın diskteki bir yıldızdan geldiğinin yüzde 99 kesinlik ile doğrulandığı sonucuna vardı. Samanyolu galaksisinin "

Çalışmanın yazarları ayrıca şunları ekledi: “Potansiyel olarak, yıldızlararası meteorlar başka bir gezegen sisteminden yaşam sağlayabilir ve panspermiye aracılık edebilir.

"İlginç bir şekilde, burada tartışılan meteorun yüksek hızı, bol miktarda cüce yıldız popülasyonunun yaşanabilir bölgesinde muhtemel bir kökene işaret ediyor ve benzer nesnelerin ana gezegen sistemlerinden yaşam taşıyabileceğini gösteriyor."

Panspermi, dünyadaki yaşamın “uzayda bulunan mikroorganizmalar veya yaşamın kimyasal öncülerinden” kaynaklandığı ve Dünya'da böyle uygun bir ortama ulaştıklarında yaşamı başlatabilecekleri teorisine atıfta bulunur.

Bununla birlikte, bilim adamlarının hesaplamaları doğrulamak için ihtiyaç duyacağı bazı veriler ABD hükümeti tarafından sınıflandırılmış olarak kabul edildiğinden, bu makale hiçbir zaman hakemli bir incelemeden geçmedi veya bilimsel bir dergide yayınlanmadı.

Şimdi, USSC'den bilim adamları, ekibin bulgularını resmi olarak doğruladılar ve ateş topu analizlerinin "yıldızlararası bir yörüngeyi doğrulamak için yeterince doğru" olduğunu eklediler. 1 Mart tarihli ve geçen hafta Twitter'da paylaşılan notta, USSC komutan yardımcısı Korgeneral John E. Shaw makaleyi doğruladı.

Bu doğrulama aynı zamanda bu göktaşını güneş sistemimizde tespit edilen ilk yıldızlararası nesne yaptı.

Bu keşif, bilim adamlarının güneş sistemimizden kaynaklanamayacak kadar hızlı hareket ettiğini kaydettiği “puro şeklindeki” bir nesne olan Oumuamua'dan önce geliyor.

Ancak, bu göktaşından farklı olarak, Oumuamua'nın Dünya'dan çok uzakta hız yaptığı tespit edildi ve NASA, nesnenin güneş sisteminin dışında olduğunu doğruladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.