Brezilyalı Politikacıdan Ukrayna Mülteciler İçin Çirkin Sözler

Brezilyalı Politikacıdan Ukrayna Mülteciler İçin Çirkin Sözler Brezilyalı Politikacı sözleri ile Ukraynalıları kızdırdı

Sevgican
Sevgican
09 Mart 2022 Çarşamba 12:58
349 Okunma
Brezilyalı Politikacıdan Ukrayna Mülteciler İçin Çirkin Sözler

Brezilyalı politikacının Ukraynalı mülteciler hakkındaki cinsiyetçi sözleri öfkeye yol açtı. Arthur do Val, sızdırılmış sesli mesajlarda, savaştan kaçan kadınları "fakir oldukları için kolay" olarak nitelendirdiğini duydu. Brezilya sağının önde gelen bir üyesi, yakın zamanda işgal edilen ülkeye yönelik bir insani yardım görevi sırasında Ukraynalı mülteciler hakkında art arda duygusuz ve kadın düşmanı açıklamalarda bulunan sızdırılmış sesli mesajlara maruz kaldıktan sonra istifa çağrılarıyla karşı karşıya.

Sao Paulo'lu bir kongre üyesi ve Brezilya'nın sağcı cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'nun eski destekçisi Arthur do Val, Vladimir Putin'in saldırısının insani maliyetine ilişkin farkındalığı artırmak için geçen hafta bölgeye üç günlük bir gezi yaptı.

Perşembe günü 35 yaşındaki Do Val, sınır şehri Uzhhorod'da motolov kokteylleriyle çevrili bir fotoğrafını tweetledi . Seyahat ortağı, sağcı eylemci Renan Santos, binlerce dolar bağışladıklarını, mültecilerin sınırı geçmesine yardım ettiklerini ve “savaş halindeki bir ülkenin gerçekliğini filme aldıklarını” söyledi. Do Val'ın ziyareti, Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bolsonaro ve solcu rakibi Luiz Inacio Lula da Silva'ya meydan okumayı umut eden muhafazakar eski yargıç ve bakan Sergio Moro'nun kutsamalarını aldı. Moro, “Sözlerimizi uygulamaya koyduğumuzda her zaman övgüye değer” dedi .
Ancak Cuma günü, Brezilya medyası, Do Val'ın Ukraynalı mülteciler hakkında son derece saldırgan ifadeler kullandığı sesli mesajlar yayınlayınca, bu tür görünüşte asil hedefler paramparça oldu .

Bir kayıtta politikacı şöyle diyor: “ Ukrayna ile Slovakya arasındaki sınırı yaya olarak geçtim . Kardeşim sana yemin ederim... Güzel kızlar açısından böyle bir şey görmedim. Mülteci kuyruğu… 200 metre uzunluğunda ya da daha fazla tam bir tanrıça gibi… inanılmaz bir bok… Brezilya'nın en iyi gece kulübünün dışındaki kuyruk … buradaki mülteci kuyruğuna yaklaşmıyor.” İkinci bir alıntıda Do Val şöyle diyor: “Size söylememe izin verin, bunlar kolay çünkü fakirler.”

Üçüncüsünde, Ukrayna/Slovakya sınırındaki kadın güvenlik görevlileri hakkında müstehcen açıklamalar yapıyor ve şunları eklemeden önce: “İnanılmaz, ahbap. Bu savaş biter bitmez geri döneceğim.
40.000'den fazla kişinin Do Val'ın São Paulo'nun 94 sandalyeli parlamentosundan atılmasını talep eden bir çevrimiçi dilekçeyi imzalamasıyla, yorumlar tepkilere yol açtı.

Ukrayna'nın eski Brezilya büyükelçisinin eşi Fabiana Tronenko, politikacıyı utanmaz bir ahmak olarak adlandırdığı ağlayan bir Twitter videosu yayınladı. "Biraz saygı göster serseri... Ukraynalıların neler yaşadığı hakkında hiçbir fikrin yok."

Ukrayna'nın Brezilya'daki maslahatgüzarı Anatoliy Tkach, sözleri kabul edilemez olarak nitelendirdi .
Önemli müttefiklerini ve kız arkadaşını kaybettiğini öğrenmek için Cumartesi günü Brezilya'ya dönen Do Val, özür diledi ve sözlerini haklı çıkarmaya çalıştı. Üç gün "su içmeden veya duş almadan" sonra "aşırı heyecanlı" olduğunu iddia etti.

"Aklım yarışıyordu. Saçma sapan konuştum," dedi ve São Paulo valiliği için aday olma planlarından vazgeçti.

Eleştirmenler etkilenmedi ve davranışını Brezilya'nın şovenist ve testosteron yüklü aşırı sağına özgü olarak nitelendirdi.

Brezilya İşçi Partisi'nin başkanı Gleisi Hoffmann, "Ne kadar mide bulandırıcı" tweetini attı. “Bolsonaro'yu seçen kişi işte böyle bir insan! Gücü elinden alınmalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.