Coronavirus: 'İki, üç veya daha fazla kez' almak mümkündür

Coronavirus: 'İki, üç veya daha fazla kez' almak mümkündür - ana hatlarıyla işaretler. CORONAVRIUS'un bir takım belirti ve semptomları olabilir ve insanlar bunu bir kereden fazla yakalayabilir. Son zamanlarda serbest yanal akış testi bazı durumlarda sona ermiştir.

Sevgican
Sevgican
11 Nisan 2022 Pazartesi 12:13
393 Okunma
Coronavirus: 'İki, üç veya daha fazla kez' almak mümkündür

Coronavirus: 'İki, üç veya daha fazla kez' almak mümkündür - ana hatlarıyla işaretler. CORONAVRIUS'un bir takım belirti ve semptomları olabilir ve insanlar bunu bir kereden fazla yakalayabilir. Son zamanlarda serbest yanal akış testi bazı durumlarda sona ermiştir. Nitekim İngiliz Kalp Vakfı (BHF) “COVID-19'a iki, üç veya daha fazla kez yakalanmanın mümkün olduğunu” söylüyor. Hayır kurumu, yeni varyantlar ortaya çıktıkça ve önceki enfeksiyon ve bağışıklamadan bağışıklık azaldıkça, COVID-19 ile yeniden enfeksiyonun “giderek yaygınlaştığını” açıklıyor. NHS, ciddi şekilde hastalanma riski en yüksek olan koronavirüs (COVID-19) hastalarına antikor ve antiviral tedaviler sunuyor. BHF şöyle diyor: "Birisi koronavirüse yakalandığında, bağışıklık sistemi, tekrar maruz kalırlarsa virüsle savaşmalarına yardımcı olan bir yanıt üretecektir.

"Fakat bu bağışıklık tepkisinin ne kadar sürdüğü net değil ve muhtemelen insanlar arasında değişiklik gösterebilir." NHS, tekrar koronavirüs semptomları alırsanız, “muhtemelen virüse karşı biraz bağışıklığınız var ama ne kadar sürdüğü belli değil” diyor. İngiltere'de COVID-19'unuz varsa artık yasal olarak kendinizi tecrit etmeniz gerekmese de, “virüsü bulaştırmamak için evde ve diğerlerinden uzak durmaya çalışmalısınız” diyor.
BHF şunları söylüyor: "Eğer aşısızsanız, bu aynı zamanda Covid'e tekrar yakalanma riskinizi de artırır.

"ONS'den alınan verilere göre, aşılanmamış kişilerin ikinci kez Covid'e yakalanma olasılığı, 14 ila 89 gün önce tam olarak aşılanmış kişilere kıyasla iki katından fazlaydı."
NHS, bir COVID-19 enfeksiyonundan sonra sahip olabileceğiniz birçok semptom olduğunu söylüyor.

Sağlık kuruluşu yetişkinlerde aşağıdaki belirtileri listeler:

Yüksek sıcaklık veya titreme (titreme) – yüksek sıcaklık, göğsünüze veya sırtınıza dokunmak için sıcak hissettiğiniz anlamına gelir (ateşinizi ölçmenize gerek yoktur)
Yeni, sürekli bir öksürük - bu, bir saatten uzun süre öksürük veya 24 saat içinde üç veya daha fazla öksürük nöbeti anlamına gelir.
Koku veya tat alma duyunuzda bir kayıp veya değişiklik
Nefes darlığı
Yorgun veya bitkin hissetmek
Ağrıyan bir vücut
Baş ağrısı
Boğaz ağrısı
Tıkalı veya burun akıntısı
İştah kaybı
İshal
Hasta hissetmek veya hasta olmak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.