Covid test uzmanları Randox, düzinelerce hastalığı grevden önce tespit edebilen 300 sterlinlik bir test için ücretsiz muayene merkezlerini kan testi kliniklerine dönüştürmeyi planlıyor

Covid test uzmanları Randox, düzinelerce hastalığı grevden önce tespit edebilen 300 sterlinlik bir test için ücretsiz muayene merkezlerini kan testi kliniklerine dönüştürmeyi planlıyor. Ama neden doktorlar bizi buna sahip olmamamız için uyarıyorlar? Covid test zinciri Randox, muayenehaneleri kan testi kliniklerine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Sevgican
Sevgican
11 Nisan 2022 Pazartesi 13:16
513 Okunma
Covid test uzmanları Randox, düzinelerce hastalığı grevden önce tespit edebilen 300 sterlinlik bir test için ücretsiz muayene merkezlerini kan testi kliniklerine dönüştürmeyi planlıyor

Covid test uzmanları Randox, düzinelerce hastalığı grevden önce tespit edebilen 300 sterlinlik bir test için ücretsiz muayene merkezlerini kan testi kliniklerine dönüştürmeyi planlıyor. Ama neden doktorlar bizi buna sahip olmamamız için uyarıyorlar? Covid test zinciri Randox, muayenehaneleri kan testi kliniklerine dönüştürmeye hazırlanıyor. 295 sterlinlik test, 150 kimyasalın ve kötü sağlıkla bağlantılı bileşiklerin seviyelerini kontrol ediyor. Ancak yüksek profilli GP, firmaların 'endişeli kuyulara' testler satmasından endişe duyuyor. Glasgow merkezli Dr Margaret McCartney, onları 'büyük bir etik sorun' olarak nitelendiriyor. Covid test zinciri Randox, ana cadde üzerindeki açık merkezlerini diyabet, felç, artrit ve hatta prostat kanserinin erken uyarı belirtilerini tespit edebilen evrensel bir tarama sunan kan testi kliniklerine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Müşterilerin, kandaki sağlıksızlığa bağlı 150 kimyasal ve bileşik düzeylerini kontrol eden 295 sterlinlik testten geçmek için herhangi bir semptoma ihtiyacı olmayacak.

Randox, personelin koldaki standart iğneyle kan alacağı Birleşik Krallık genelindeki 40 Covid test lokasyonunu yeniden tasarlamayı planlarken, Londra'daki birçok lokasyonu zaten hizmete pilotluk yapıyor.
Sonuçlar bir hafta içinde gelir ve müşteriler, doktorla değil, bir 'Randox bilim insanı' ile yapılan bir konsültasyon sırasında bunları açıklar ve yaşam tarzı tavsiyeleri alırlar.

Test endişe verici herhangi bir şeyi işaretlerse, müşterilerin NHS hakkında daha fazla araştırma düzenleyebilecek GP'lerini görmeleri teşvik edilir.

Temyizi anlamak zor değil - sonuçta, kim ciddi bir hastalık geliştirip geliştirmediğini bilmek istemez ki? Ve kesinlikle koşulları erken yakalamak, tedavi edilmesinin daha kolay olacağı anlamına gelir.
Glasgow merkezli Dr Margaret McCartney, "Bu şirketler sağlık endişesinden bir pazar yaratıyor ve sağlıklı insanları hastalara dönüştürmeye çalışıyor.

Yeterince şey için test yaparsanız, kaçınılmaz olarak biraz yanlış bir şey fark edeceksiniz. Bu, sonuçta yarardan çok zarara neden olabilir, çünkü hastalar, sonunda bir sorun olmadığı ortaya çıkan ve var olduğunu asla bilmeleri gerekmeyen bir şeyi aramak için gereksiz invaziv prosedürlere maruz kalabilirler.' Pandemi sırasında Randox tartışma konusu oldu. Kuzey İrlanda işletmesi, Hükümet Covid test sözleşmelerinde yaklaşık 800 milyon sterlin aldı ve geçen ay Ulusal Denetim Ofisi, hükümetin bu anlaşmaları nasıl verdiğini detaylandıran 'yetersiz' kağıt izini eleştirdi. Raporda ayrıca sözleşmelerin verilmesinde 'uygunsuzluğa dair hiçbir kanıt' bulunmadığı belirtildi.

Dünkü Grand National'e sponsor olan firma, Randox'un hizmetlerini tavsiye eden Sağlık Bakanlarına mesaj attıktan sonra lobicilik kurallarını çiğnediği tespit edilen Tory Milletvekili Owen Paterson'ın istifasına yol açan olaylarda da yer aldı. Yanlış bir şey yapmadığını iddia eden Paterson'a firma tarafından 100.000 sterlin ödendi. CEO'su ve kurucusu Dr Peter FitzGerald, daha geniş sağlık hizmetlerine geçişin kamu hizmetleri üzerindeki baskıları hafifletmeyi amaçladığını söylüyor.

Şunları ekliyor: 'NHS doktorlarının hastalarla kısa bir zamanı var ve daha hızlı teşhis koymak için daha fazla veriye ihtiyaçları var. Hastanın sağlığı hakkında ek bilgiler sağlayarak yardımcı olabiliriz, böylece ciddi durumlar gözden kaçırılmaz.'

Randox ve diğer özel testler arasındaki önemli bir ayrım, altı ay sonra hiçbir ek ücret ödemeden bir takip kan testi sunmasıdır.

Dr FitzGerald şöyle açıklıyor: "Bir hastanın PSA seviyeleri [prostat kanserinin bir göstergesi] yükselirse, bu ciddi bir şey olmayabilir. Ama altı ay içinde seviyeler tekrar yükselirse, o zaman bu tehlike çanları demektir.'

Pandemi, insanları test konusunda daha rahat hale getirdi, diye ekliyor. 'İnsanlar artık sağlıklarının çok daha farkındalar ve ona bakmak istiyorlar.'

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.