Kadınların baş ağrısı çekmesi erkeklerden daha olasıdır İşte nedeni

Kadınların baş ağrısı çekmesi erkeklerden daha olasıdır... ve bazıları her ayın en az yarısında hastalanıyor, çalışma ortaya koyuyor. Araştırmacılar, kadınların %6'sının her ayın yarısında baş ağrısı çektiğini buldu. Karşılaştırıldığında, erkeklerin %2,9'u her ayın en az yarısında baş ağrısı çekiyor.

Sevgican
Sevgican
12 Nisan 2022 Salı 22:40
437 Okunma
Kadınların baş ağrısı çekmesi erkeklerden daha olasıdır İşte nedeni

Kadınların baş ağrısı çekmesi erkeklerden daha olasıdır... ve bazıları her ayın en az yarısında hastalanıyor, çalışma ortaya koyuyor. Araştırmacılar, kadınların %6'sının her ayın yarısında baş ağrısı çektiğini buldu.
Karşılaştırıldığında, erkeklerin %2,9'u her ayın en az yarısında baş ağrısı çekiyor. İnceleme ayrıca kadınların migrene yakalanma olasılığının erkeklerin iki katı olduğu sonucuna vardı. Kadınların %17'sinin üç güne kadar sürebilen migrenden muzdarip olduğu bulundu. Kadınların baş ağrısı çekmesi erkeklerden çok daha olasıdır.

Araştırmacılar, erkeklerin yüzde 2,9'una kıyasla yüzde 6'nın veya 20'de birin biraz üzerinde bir baş ağrısının her ayın en az yarısında baş ağrısına sahip olduğunu buldu.

Küresel baş ağrısı oranıyla ilgili incelemeleri, kadınların migrene yakalanma olasılığının erkeklerin iki katı olduğu sonucuna vardı
Kadınların yüzde 17'sinin, üç güne kadar sürebilen ve kusmaya ve ışığa ve gürültüye karşı hassasiyete yol açabilen migrenden muzdarip olduğunu buldular. Ancak migren erkeklerin sadece yüzde 8,6'sını etkiledi.
Hormonlardaki değişiklikler, kadınların daha fazla etkilenmesinin nedenlerinden biri olabilir, çünkü östrojendeki herhangi bir dalgalanma baş ağrısını tetikleyebilir. 

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden yapılan araştırma, 1960'lardan günümüze kadar baş ağrıları üzerine yapılan 357 çalışmayı inceledi. 

Araştırmacılar, dünyadaki her altı kişiden birinin herhangi bir günde baş ağrısı çektiğini tahmin ediyor.

The Journal of Headache and Pain'de yayınlanan inceleme, yüksek gelirli ülkelerdeki insanların baş ağrısı oranlarının arttığını bildirdiğini buldu, ancak bunun nedeni zengin ülkelerde daha fazla araştırma yapılmış olması olabilir
Araştırmayı yöneten Profesör Lars Jacob Stovner şunları söyledi: "Kadınlar, ayda 15 veya daha fazla gün süren migren ve baş ağrıları gibi en çok engelleyici baş ağrılarından erkeklerden çok daha fazla acı çekiyor.

"Bu önemli çünkü önceden kestirilemeyen ve meydana gelen şiddetli baş ağrıları, bir işte kalmak veya bir aileye bakmak gibi hayatın sorumluluklarıyla başa çıkmayı çok zorlaştırıyor."

Farklı çalışmaların metodolojisinin baş ağrıları için bazı güvenilmez rakamlar üretebileceğini söyleyen yazarlar, sorunun yükselişte olup olmadığından emin olamıyorlar.

Ancak Profesör Stovner şunları söyledi: 'Baş ağrısı bozukluklarının yaygınlığının dünya çapında yüksek olduğunu ve farklı türlerin yükünün birçok kişiyi etkileyebileceğini bulduk.

'Önleme ve daha iyi tedavi yoluyla bu yükü azaltmaya çalışmalıyız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.