Pozitif test etmezsem kendimi izole etmem gerekir mi?

Pozitif test etmezsem kendimi izole etmem gerekir mi? Covid testiniz yoksa ancak belirtileriniz varsa ne yapmalısınız? NHS, bir teste hemen erişimleri yoksa insanların virüsü daha iyi tanımlamasına yardımcı olmak için listesine dokuz resmi Covid-19 semptomu ekledi. Omicron alt varyantı BA.2  , tıpkı Hükümetin ücretsiz testi rafa kaldırmasıyla birlikte, Covid-19 vakalarının yeniden canlanmasını sağladı.

Sevgican
Sevgican
08 Nisan 2022 Cuma 23:41
306 Okunma
Pozitif test etmezsem kendimi izole etmem gerekir mi?

Pozitif test etmezsem kendimi izole etmem gerekir mi? Covid testiniz yoksa ancak belirtileriniz varsa ne yapmalısınız? NHS, bir teste hemen erişimleri yoksa insanların virüsü daha iyi tanımlamasına yardımcı olmak için listesine dokuz resmi Covid-19 semptomu ekledi. Omicron alt varyantı BA.2  , tıpkı Hükümetin ücretsiz testi rafa kaldırmasıyla birlikte, Covid-19 vakalarının yeniden canlanmasını sağladı.

NHS, bir teste hemen erişimleri yoksa insanların virüsü daha iyi tanımlamasına  yardımcı olmak için listesine dokuz resmi  Covid-19  semptomu ekledi.

Şimdiye kadar, Birleşik Krallık resmi olarak sadece üç koronavirüs semptomunu tanıdı; yeni, sürekli öksürük, ateş ve tat ve koku duyusunda değişiklik veya kayıp.

İşte açıklanan yeni belirtiler ve sizde virüs olabileceğini düşünüyorsanız yapmanız gerekenler.

Yeni Covid belirtileri neler?

NHS şimdi aşağıdakileri resmi Covid belirtileri olarak listeliyor:

Yüksek sıcaklık veya titreme (titreme) – yüksek sıcaklık, göğsünüze veya sırtınıza dokunmak için sıcak hissettiğiniz anlamına gelir (ateşinizi ölçmenize gerek yoktur)
Yeni, sürekli öksürük - bu, bir saatten uzun süre öksürük veya 24 saat içinde üç veya daha fazla öksürük nöbeti anlamına gelir.
Koku veya tat alma duyunuzda kayıp veya değişiklik
Nefes darlığı
Yorgun veya bitkin hissetmek
ağrıyan vücut
Baş ağrısı
Boğaz ağrısı
Tıkalı veya burun akıntısı
İştah kaybı
İshal
Hasta hissetmek veya hasta olmak
NHS şöyle diyor: “Semptomlar soğuk algınlığı ve grip gibi diğer hastalıkların semptomlarına çok benziyor.”

Hem Dünya Sağlık Örgütü (WHO) hem de ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bir süredir daha uzun semptom listelerine sahip.
Zoe Covid-19 semptom izleme uygulamasının baş bilimcisi Profesör Tim Spector, Twitter'da şunları yazdı: "NHS resmi koronavirüs semptomları, iki yıllık lobicilik ve Zoe uygulaması kullanıcı girdisinden sonra nihayet değişti - Yaşasın!

"Sıralamayı yanlış yapmaları üzücü - ama bu bir başlangıç ​​ve enfeksiyonları azaltmaya yardımcı olabilir. teşekkürler Zoe kaydediciler!”

Daha önce Hükümetin semptomlar listesini genişletmeyi reddetmesini geçen ay şöyle demişti: “Hükümetin çok çeşitli semptomları tanımayı ve izolasyon tavsiyelerini ve testlerini bırakmayı reddetmesi, muhtemelen bugün gördüğümüz inanılmaz sayıda vakayı tetikliyor.

"Pek çok insan, semptomları olduğunda artık tecrit etmiyor, çünkü artık gerekmediğini hissediyorlar ya da kendileri veya işverenleri burun akıntısı veya boğaz ağrısı gibi semptomları hala Covid olarak tanımıyorlar."

Belirtilerim varsa ne yapmalıyım?

Covid-19 semptomlarınız varsa artık test yaptırmanız veya kendinizi izole etmeniz gerekmiyor.

Ancak NHS, semptomları olan herkese evde kalmasını ve başkalarıyla temastan kaçınmasını tavsiye ediyor.

Testiniz pozitif çıkarsa veya semptomlar yaşarsanız, NHS aşağıdaki adımların atılmasını önerir: Mümkünse evden çalışmayı deneyin – evden çalışamıyorsanız, işvereninize mevcut seçenekleri sorun; Mümkünse evde kalın – bu, iletişim kurduğunuz insan sayısını azaltmaya yardımcı olur; Özellikle bağışıklık sistemleri, aşı yaptırmış olsalar bile, Covid-19'dan ciddi hastalık riski altında oldukları anlamına geliyorsa, Covid-19'dan daha yüksek risk altındaki kişilerle temastan kaçının; Virüsün birlikte yaşadığınız insanlara bulaşmasını nasıl önleyeceğinize ilişkin tavsiyelere  uyun.

Evinize gelmesi gereken kişilere testinizin pozitif çıktığını veya semptomlarınız olduğunu bildirin - daha sonra kendilerini korumak için iyi oturan bir yüz örtüsü takmak, sizden olabildiğince uzak durmak gibi adımlar atabilirler ve ellerini düzenli olarak yıkamak; Sağlık uzmanınızla görüşün ve bir tıbbi veya dişçi randevusuna şahsen katılmanız istenirse, pozitif test sonucunuz veya belirtileriniz hakkında onlara bilgi verin;
Arkadaşlarınızdan, ailenizden veya komşularınızdan sizin için yiyecek veya diğer gerekli şeyleri almalarını isteyin.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.