Kanser Tedavisinde Önemli Gelişme Katil Kanser Hakkında

Kanser tedavisinde gelişrme. Yeni 'katil' kanser tedavisi, büyüyen tümörlerin üçte birini durdurur. Bir çalışma, yaşamda bir amaç veya anlam duygusu hissetmenin demans geliştirme riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Sevgican
Sevgican
13 Nisan 2022 Çarşamba 09:16
451 Okunma
Kanser Tedavisinde Önemli Gelişme Katil Kanser Hakkında

Yıllardır tedavisi bulunamayan kanserler hakkında gelişmeler ilgiyle takip ediliyor. Yeni 'katil' kanser tedavisi, büyüyen tümörlerin üçte birini durdurur yönündeki çalışma dikkat çekti. Bir çalışma, yaşamda bir amaç veya anlam duygusu hissetmenin demans geliştirme riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Bilimsel araştırmalar şaşırttı. Araştırmacılar, üç kıtada 62.250 yaşlı yetişkinin verilerini içeren daha önce yayınlanmış sekiz makaleden elde edilen kanıtları gözden geçirdi.

Kanser türlerinde meydana gelen bu gelişmeler ilgiyle takip edildi. Hayatta daha yüksek bir amaç veya anlamın, demans ve bilişsel bozulma riskinin azalmasıyla 'önemli ölçüde ilişkili' olduğunu buldular. Özellikle, bir amaç duygusuna sahip olmak, klinik olarak anlamlı bilişsel bozulma oranının yüzde 19 oranında azalmasıyla bağlantılıydı. Bu, hafıza, dil ve düşünme becerilerindeki düşüşlerle ilgili deneyimleme olasılıklarının neredeyse beşte bir oranında daha az olduğu anlamına geliyor. Bu bilişsel bozulma seviyesi, bunama kadar ciddi değildir, ancak durum riskini artırır. Katil kanser tedavisinde ilgi çeken gelişme hakkında detaylar..

Yapılan araştırmalara göre yaşamımızdaki önemli adımlar bu kanser tedavisinde önemli bir etkiye sahip. Önceki kanıtlar, yaşamda bir amaç hissetmenin stresten kurtulmak için faydalı olabileceğini ve beyindeki inflamasyonun azalmasıyla ilişkili olduğunu gösteriyor – her ikisi de demans riskinin azalmasıyla ilişkili olabilir.

Daha yüksek bir amaç duygusuna sahip kişilerin, demans riskine karşı koruma sağlayabilecek egzersiz yapma ve sosyal olarak dahil olma gibi faaliyetlerde bulunma olasılıkları daha yüksek olabilir.

Aynı zamanda yaşlanma Araştırma İncelemeleri dergisinde yayınlanan bulgular, olumlu bir ruh halinin demans riski üzerinde bir etkisi olmadığını da gösterdi.

University College London'dan baş yazar Dr Joshua Stott şunları söyledi: 'Risk altındaki gruplar için refaha odaklanan demans önleme programları, yalnızca olumlu ruh halini artırabilecek hedonistik faaliyetlerden ziyade insanların yaşamlarına amaç ve anlam getiren faaliyetlere öncelik vererek fayda sağlayabilir. devletler.

'Örneğin, çevrecilik birisi için önemliyse, bir topluluk bahçesine yardım etmekten yararlanabilirler.' İlk yazar ve doktora öğrencisi Georgia Bell şunları söyledi: 'Bir amaç duygusunun bunama riskini azaltabileceğini bulduk, anlamlı yaşamayı iyileştirilmiş zihinsel sağlık ve azaltılmış engellilik ve kalp hastalığı riskine bağlayan diğer kanıtlara ekledik. Bütün bu bilgiler ışığında kanser tedavisi ile ilgili bir amaç duygusunun önemi kesinleşti.
 

Son Güncelleme: 12.04.2022 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.