Omicron alt varyantı neredeyse kızamık kadar bulaşıcı, dünyadaki en bulaşıcı hastalık

Omicron alt varyantı neredeyse kızamık kadar bulaşıcı, dünyadaki en bulaşıcı hastalık. Eski bir WHO epidemiyoloğu olan Profesör Adrian Esterman, alt varyantın Omicron'dan daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Üst düzey bir epidemiyolog, yeni Omicron alt varyantının, insanlık tarihinin en bulaşıcı hastalıklarından biri olan kızamık kadar bulaşıcı olduğu konusunda uyardı.

Sevgican
Sevgican
13 Mart 2022 Pazar 11:02
528 Okunma
Omicron alt varyantı neredeyse kızamık kadar bulaşıcı, dünyadaki en bulaşıcı hastalık

Omicron alt varyantı neredeyse kızamık kadar bulaşıcı, dünyadaki en bulaşıcı hastalık. Eski bir WHO epidemiyoloğu olan Profesör Adrian Esterman, alt varyantın Omicron'dan daha bulaşıcı olduğunu söyledi
Üst düzey bir epidemiyolog, yeni Omicron alt varyantının, insanlık tarihinin en bulaşıcı hastalıklarından biri olan kızamık kadar bulaşıcı olduğu konusunda uyardı.

Hem Omicron hem de Delta'dan gelen mutasyonları birleştiren deltacron adlı yeni varyant , Fransa'nın bazı bölgelerinde tespit edildi ve Ocak ayından bu yana halkta dolaşımda olduğu anlaşıldı.
Eski bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) epidemiyoloğu olan Profesör Adrian Esterman, ABC haberlerine , yeni alt varyantın Omicron'dan daha şiddetli olmasa da daha bulaşıcı olduğunu söyledi. “Bu, vaka sayılarının hızla arttığını göreceğimiz anlamına geliyor” dedi.

Kızamık Kadar Bulaşıcı Mı?

Twitter hesabında şunları ekledi: “Omicron BA.2, BA.1'den yaklaşık 1.4 kat daha bulaşıcı. BA.1 için temel çoğaltma sayısı (R0) yaklaşık 8.2'dir ve BA.2 için R0 yaklaşık 12'dir.
"Bu, onu bildiğimiz en bulaşıcı hastalık olan kızamığa oldukça yakın kılıyor."

Omicron Alt Varyantı Kaç Vaka Tespit Edildi?

Şimdiye kadar yeni varyantın yalnızca az sayıda vakası tespit edildi ve aşıların buna karşı nasıl koruma sağlayacağı henüz belli değil.

Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim adamı Soumya Swaminathan Salı günü tweet attı: "İnsanlarda veya hayvanlarda, #SARSCoV2'nin çoklu dolaşım varyantlarıyla rekombinant olayların meydana gelebileceğini biliyoruz.

"Bu virüsün özelliklerini belirlemek için deneyleri beklemek gerekiyor. Bu salgınla uğraşırken sıralama, analitik ve hızlı veri paylaşımının önemi.”
Ve DSÖ'nün Covid-19 teknik lideri Maria van Kerkhove, Twitter'da ekibinin yeni varyantı "izlediğini ve tartıştığını" söyledi.

Cuma gecesi, İngiltere sağlık sekreteri Sajid Javid, deltakron varyantı hakkında herhangi bir endişesi olup olmadığı sorulduğunda, "Açıkça inceleme altında tutacağımız varyantlar var.

“En son endişe kaynağı Omicron oldu, ancak İngiliz halkının tepkisi sayesinde ülke olarak bu konuda başarılı bir şekilde yolumuza devam ettik.
"Omicron'un sözde alt varyantları da var ve bu önemli zamanda bunların hiçbiriyle ilgilenmiyoruz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.